Jyväskylä Sinfonian vuoden 2019 kävijämäärä oli kokonaisuudessaan 34 885 henkilöä, joka sisältää sekä konserttikuulijat että yleisötyötapahtumiin osallistujat. Orkesteri tuotti vuoden 2019 aikana huikeat 137 tilaisuutta, joista konsertteja oli 96 kpl. Näistä sinfoniakonsertteja oli 33 kpl, kirkko-, viihde-, lasten- ja koululaiskonsertteja 23 kpl ja kamarikonsertteja 5 kpl.

Lisätiedot: 
Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jyvaskyla.fi
 

Suositun Sinfonia on the Move -jalkautumisprojektin konsertteja pääsi livenä nauttimaan yli 2600 kuulijaa. Nyt kolmatta kertaa järjestetty Move laajentui ja tavoitti aiempia vuosia huomattavasti enemmän kuulijoita. Jalkautumisprojektin esiintymisistä taltioidut Facebookin livelähetykset ja videot puolestaan saavuttivat yli 5300 katselukertaa. Omalta osaltaan yleisömäärää ja Jyväskylä Sinfonian esteetöntä tavoitettavuutta laajensi myös Juhani Heinonen -viulukilpailun finaalin striimaus yli 2000 katselijalle.

Konserttien ohella tehtiin lisäksi monipuolista yleisötyötä, joka vuonna 2019 tavoitti lähes 12 000 henkilöä. Kausilippuja myytiin sekä keväälle että syksylle lähes maksimimäärä, eli noin 350 kappaletta kummallekin kaudelle.

- On upeaa nähdä, että uskollinen yleisömme ilmiselvästi arvostaa monipuolisia ja kunnianhimoisia ohjelmistolinjauksiamme, kertoo intendentti Nikke Isomöttönen. 
- Perinteisemmän ohjelmiston lisäksi salit ovat täynnä myös uutta musiikkia sisältävissä konserteissa, kuten Kalevi Ahon bassoklarinettikonserton ja Lauri Porran Memento-sähköbassoteoksen kantaesityksissä.  

Carmina Burana, nimekkäät kapellimestarivieraat sekä yleisöä kahmineet viihdekonsertit vuoden tähtihetkinä

Vuoden kohokohtiin lukeutuvat muiden muassa legendaarisen Carmina Buranan esitykset tammikuussa, yhteistyön jatkuminen Kymi Sinfonietan kanssa sekä monet harvinaisemmat solisti-instrumentit nokkahuilusta sähköbassoon ja japanilaiseen shakuhachi-huiluun.

Jyväskylä Sinfonia konsertoi nykyisin yhä aktiivisemmin ympäri maakuntaa ja viime vuonna konsertteja kuultiin Hankasalmella, Jämsässä, Laukaassa, Saarijärvellä sekä Äänekoskella. Tuhansia kuulijoita keräsivät loppuvuoden supersuositut viihdekonsertit Erinin sekä Waltteri Torikan ja Maria Ylipään kanssa Paviljongissa. 

Jyväskylä Sinfoniaa johtivat vuoden aikana lukuisat nimekkäät kapellimestarivieraat, kuten Eugene Tzigane, Kensho Watanabe, Leif Segerstam, Eva Ollikainen sekä Okko Kamu. Hienoihin solistivieraisiin kuuluivat muun muassa pianisti Víkingur Ólafsson, klarinetisti Pierre Génisson, viulisti Anna-Liisa Bezrodny sekä sellisti Leonardo Chiodo.

Vuoden tilastot

Kausilippukonserttien täyttöaste: 97 % (kevät 97 %, syksy 98 %)
Kävijämäärä: 34 885
Striimausyleisö: 7500 
Tilaisuuksia yhteensä: 137
Konsertteja: 96
Muita tilaisuuksia: 41
Yleisötyöhön osallistuneet: 11 919