Wieniläisklassismin aikakaudella oli tyypillistä, että konsertin solisti ei pelkästään soita omaa solistin osuuttaan, vaan johtaa samalla myös orkesteria eikä erillistä kapellimestaria tarvita. Häikäisevän monipuolinen kapellimestari-viulisti Janne Nisonen elvyttääkin tätä vanhaa tapaa Jyväskylä Sinfonian seurassa keskiviikkona 22.1., kun Liidaten ja leikkien -konsertit kuullaan sekä klo 12 että klo 19 Jyväskylän teatteritalossa.

Liput päiväkonserttiin:
Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 8,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 7 €

Liput iltakonserttiin:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

Lisätiedot: 
Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jyvaskyla.fi

Kuten teemaan sopii, Nisosella on tuomisinaan klassismin ajalta luonnollisesti Mozartia. Konsertissa kuullaan Mozartilta kuusi saksalaista tanssia (KV567) sekä Sinfonia concertante, jossa viulu ja alttoviulu ottavat mittaa orkesterista tasaveroisesti. Nisonen saa konsertossa vastinparikseen Suomen parhaimpiin kuuluvan altisti Lilli Maijalan.

Liidaamisen paluun ohella restauraatiota on myös 1900-luvun suurten mestarien, Igor Stravinskyn ja Benjamin Brittenin musiikissa. He palauttivat uusklassismia edustavilla teoksillaan kunniaan Mozartin henkeä kunnioittavat rytmikkyyden ja leikkisyyden lähes ilkikurisuuteen asti. Konsertissa kuullaankin Stravinskyn Danses concertantes sekä Brittenin sinfonietta.

Lyhyt, juonnettu päiväkonsertti klo 12 kestää noin tunnin ja sisältää iltakonsertin ohjelmistosta Stravinskyn teoksen sekä Mozartin Sinfonia concertanten. Päiväkonsertin yhteydessä voi nauttia keittolounaan tai päiväkahvit teatteritalon kahvilassa.


Lue lisää 22.1. konsertista
Janne Nisonen
Kuvapankki (-> kuvakorit -> sinfonia)