Jyväskylä Sinfonian kevätkausi uudella vuosikymmenellä hellii kuulijoitaan monipuolisella ja raikkaalla ohjelmistolla.

Osta liput kevään konsertteihin 


Lisätiedot:

Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola [at] jyvaskyla.fi

Kevät sisältää muun muassa useita wieniläisklassismin helmiä Mozartilta ja juhlavuottaan viettävältä Beethovenilta sekä aiemmin Jyväskylässä kuulemattomia teoksia Antonín Dvořákilta, Erkki Melartinilta ja Arvo Pärtiltä. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin ohella tahtipuikkoon tarttuvat tutut nimet Atso Almila sekä Ari Rasilainen. Nuori suomalainen kapellimestarilupaus Emilia Hoving sekä tuttu vierailija Olli Mustonen nähdään myös orkesteria johtamassa.
 
Kevätkautta leimaa myös virtuoosisten solistien kavalkadi. Paulon sellokilpailun vuonna 2006 voittanut Andreas Brantelid tulkitsee kevään massiivisimmassa konsertissa Elgarin ikisuositun sellokonserton. Helmikuussa Lilli Maijala, joka toimii nykyisin Sibelius-Akatemian alttoviulunsoiton lehtorina, esittää Mozartin Sinfonia concertanten yhdessä konsertin johtaja-viulisti Janne Nisosen kanssa. Maagisesta fagottitaidostaan tunnettu Bence Bogányi, suomalaisille tuttu unkarilaisviulisti Vilmos Szabadi, pianisti Heini Kärkkäinen sekä jousikvartetti Meta4 astuvat kukin vuorollaan estradille.

Urkutaituruutta ja oopperaa tarjoillaan vuoden alkajaisiksi

Kauden avajaiskonsertti kuullaan tällä kertaa poikkeuksellisesti Taulumäen kirkossa, jossa keskiössä on harvemmin orkesterin soolosoittimena kuultavat urut. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtaman konsertin solistina nähdään urkutaiteilija Susanne Kujala, joka tulkitsee Francis Poulencin urkukonserton. 

Vuodenvaihteessa ensi-iltansa saava Jyväskylän Oopperan La Bohème -produktio värittää Jyväskylä Sinfonian alkuvuotta. Giacomo Puccinin ooppera saa Ville Matvejeffin johtamana yhteensä 11 esitystä tammi-helmikuun aikana. Pääosissa nähdään Anamarija Knego/Marjukka Tepponen, Aljaž Farasin, Kevin Greenlaw sekä Kaisa Ranta.

Kansainvälinen kamarimusiikkikilpailu sähköistää maaliskuun

Täysin uudistunut Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailu käydään helmi-maaliskuussa Jyväskylässä. Jyväskylä Sinfonia säestää kansainvälisen sarjan kaksipäiväisen orkesterifinaalin, ja yhtyemuotoina kilpailussa ovat pianotrio, viulu-pianoduo ja piano sekä nelikätisesti että kahdella pianolla. Kilpailua ovat toteuttamassa Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö, Suomalainen musiikkikampus, Jyväskylän kaupunki sekä Jyväskylä Sinfonia.

Pääsiäisenä kuullaan toiveuusinta vuoden takaa, kun ohjelmassa on Pekka Kostiaisen pääsiäisoratorio Triduum Paschale. Teoksen levytys julkaistaan keväällä ja sekä levyllä että konsertissa esiintyvät samat solistit sekä Musica-kuoro.

Miljoonasateen tahtiin rokataan ystävänpäivänä

Yli 30 vuotta sitten Jyväskylässä perustettua Miljoonasadetta voi hyvällä syyllä kutsua suomirockin kruununjalokiveksi. Yhtyeen taivalta valottava näyttely avautuu Keski-Suomen museossa ensi vuoden alussa, ja keväällä Miljoonasade tekee sinfoniakonserttikiertueen. Ystävänpäivänä Jyväskylän Paviljongissa kuultava konsertti tarjoaa läpileikkauksen yhtyeen hitteihin mahtipontisina ja ilmeikkäinä sinfoniaorkesterisovituksina.

Vappuaattona Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän kaupunginteatteri ja Keski-Suomen Tanssin Keskus järjestävät hulvattomat vappubileet euroviisuhengessä. Jyväskylä Sinfonia huolehtii illan aikana viisuiskusävelmien sulokkaista soinnuista Jari Puhakan johdolla.

Satu Sopanen & Tuttiorkesteri kokoavat perheet konserttiin

Orkesterin kevätkausi päättyy äitienpäiväviikonloppuna koko perheen konsertteihin. Lasten ikisuosikki, Satu Sopanen & Tuttiorkesteri, on laulattanut ja leikittänyt lukuisia lapsia jo 30 vuoden ajan. Pitkää taivalta juhlistavat konsertit koostuvat yhtyeen tunnetuimmista kappaleista sekä pienten fanien toivelauluista. Kolme konserttia kuullaan Jyväskylän yliopiston juhlasalissa.

Kamarikonserteissa kuullaan ison kokoonpanon teoksia

Molemmat kevään kamarikonsertit kokoavat suuren joukon orkesterin muusikoita yhteen musisoimaan. Ensimmäisessä kamarikonsertissa helmikuussa kuullaan Mendelssohnin Oktetto, jota nimensä mukaisesti on esittämässä kahdeksan orkesterin jousisoittajaa. Maaliskuun puhaltajavetoisessa konsertissa puolestaan esitetään musiikkia Mozartilta ja romanialaiselta George Enesculta esittäjistön koostuessa koko Jyväskylä Sinfonian puhallinsektiosta.

Vierailukonsertit suuntautuvat tällä kaudella Pieksämäelle sekä Viitasaarelle. Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenissa kuullaan helmikuussa uusinta Atso Almilan ja viulisti Vilmos Szabadin tähdittämästä konsertista. Viitasaarella konsertoidaan huhtikuun lopussa Emilia Hovingin ja fagotisti Bence Bogányin kanssa.  

Kevään taiteilijatapaamiset

Kevään taiteilijatapaamisissa kuullaan esiintyjien kuulumisia ja mietteitä illan teoksista sekä annetaan myös yleisölle tilaisuus kysyä taiteilijoilta. Paikkana on tuttuun tapaan teatteritalon kulmalämpiö.
- 22.1. kapellimestari-viulisti Janne Nisonen ja alttoviulisti Lilli Maijala
- 5.2. kapellimestari Atso Almila
- 4.3. sellisti Andreas Brantelid
- 5.3. pianisti Heini Kärkkäinen
- 1.4. kapellimestari-pianisti Olli Mustonen
- 22.4. kapellimestari Emilia Hoving
- 6.5. kapellimestari Ari Rasilainen

Tilaisuudet alkavat klo 18.15 ja kestävät varttitunnin. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Avoimet kenraaliharjoitukset keväällä

Koululais-, eläkeläis- ja muut ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan orkesterin kenraaliharjoituksiin ilmaiseksi. Avoimet kenraaliharjoitukset ovat 5.2., 1.4. ja 22.4. klo 10 alkaen Jyväskylän teatteritalossa. Harjoituksen kesto on kokonaisuudessaan noin kolme tuntia, mutta sieltä voi poistua tauon aikana. Ryhmien koon tulee olla vähintään 10 henkeä. Sama ryhmä voi ilmoittautua yhteen kenraaliharjoitukseen kauden aikana. Ilmoittautumiset tulee tehdä hyvissä ajoin etukäteen puhelimitse (014 266 4592) tai sähköpostitse (sinfonia[at]jyvaskyla.fi).

Kevään liput ovat nyt myynnissä

Jyväskylä Sinfonian kevään konserttiliput ovat nyt myynnissä. Kausiliput sisältävät 11 konserttia ja ovat myynnissä 16.12.–7.1.2020 tai niin kauan kuin kausilippuja on jäljellä. Kausilipun saa teatterin lippumyymälästä ilman palvelumaksua; muissa myyntipisteissä palvelumaksu on 4,40 €/kausilippu. 
Kausilippuja voi ostaa teatterin lippumyymälästä, Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteistä sekä uusia kausilippuja myös verkkokaupasta. Kertaliput ovat myynnissä myös Lippupisteen verkkokaupassa sekä R-kioskeilla (tapahtumanumero 106352).

Tutustu lisää kevään konsertteihin nettisivuillamme!