IV Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät järjestetään 14.-16.2019 ensi kertaa Jyväskylässä. Tapahtumapaikkana toimii Jyväskylän Yliopiston Musica (M-rakennus) Suomalaisella musiikkikampuksella.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

#mukapäivät #fisme #suomalainenmusiikkikampus #jyväskylä

Musiikkikasvatuspäivillä alan asiantuntijat ja kaikki työssään musiikkia käyttävät kokoontuvat yhteen. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana järjestetään työpajoja, luentoja, konsertteja ja keskusteluja. Musiikkikasvatuspäivät järjestää Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry yhteistyössä Suomalaisen Musiikkikampuksen ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Lasten luovuus ja hyvinvointi näkyvät ohjelmassa. 

Musiikki vaikuttaa!

Avauspäivänä torstaina 14.11. pohditaan musiikin vaikutusta yhteiskuntaan ja hyvinvointiin. Puheenvuoron saa muun muassa kansainvälisen ja kotimaisen vaikuttamisen ja politiikan asiantuntija Erkki Liikanen, joka esittelee puheenvuorossaan kulttuurin merkitystä Suomelle ja suomalaisille. Puheenvuoroja kuullaan myös Jyväskylän yliopiston professori emeritus Jukka
Louhivuorelta sekä apulaisprofessori Suvi Saarikalliolta. Paneelikeskusteluun kokoontuu vaikuttajia ympäri Suomen. 


Musiikki kasvattaa!

Perjantai 15.11. on musiikkikasvatuksen asiantuntijoiden koulutuspäivä. Päivän aluksi kuullaan uusimpia tuulia tutkimuksen alalta Suomesta ja ulkomailta. Työpajoissa ja luennoilla perehdytään muun muassa kehorytmiikkaan, improvisaatioon, luovaan musiikkikasvatukseen, musiikin verkko-opetukseen ja inklusiiviseen taidepedagogiikkaan. 


Musiikki yhdistää! 

Lauantaina 16.11. vietetään yleisöpäivää, jossa on ohjelmaa ihan kaikille! Miten Tuubakimalainen pörisee ja miltä kuulostaa talviuneen vaipuva taikapuutarha? Päivän ohjelmassa on konsertteja, työpajoja, kansanmusiikkia, kehorytmiikkaa, yhteislaulua, kuorolaulua ja soitinkokeilua. Tapahtuma on myös osa Lasten Lysti -kulttuurisyksyn ohjelmaa.