Jyväskylän teatteritalolla keskiviikkona 23.10. klo 12 ja 19 kuultavissa konserteissa solisteina soittavat orkesterin omat klarinetistit Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts.

Liput päivä:
Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 8,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 7 €

Liput ilta:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €


Lisätiedot: 
Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jyvaskyla.fi

Huikean taitavat klarinetistit astuvat tavanomaisilta paikoiltaan orkesterin eteen ja loihtivat yleisön kuultavaksi Felix Mendelssohin kaksi konserttikappaletta klarinetille ja basettitorvelle. Tulisesta kilpailusta aina helliin melodioihin ulottuvat teokset Mendelssohn sävelsi alun perin erästä isä-poika–klarinettiduoa varten. Konsertin johtaa nuori virolainen kapellimestari Jaan Ots, jonka ura on lupaavassa nousukiidossa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ots on toiminut mm. Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina ja suuntautuu nyt vahvasti kansainväliselle musiikkikentälle. Virolaista väriä konserttiin tuo Heino Ellerin teos viisi kappaletta jousiorkesterille.    

Konsertin avaa saksalaisen Christian Cannabichin sinfonia D-duuri. Tämä hieman vähemmän tunnettu säveltäjä kuului Mozartin hyviin ystäviin, ja Mozart ihaili hänen sävellyksiään varauksettomasti ottaen niistä myös vaikutteita omiin teoksiinsa joko tietoisesti tai tiedostamatta. Konsertin ohjelman täydentää ystävyyden toisen osapuolen, W. A. Mozartin sinfonia nro 33 B-duuri. Tämä sinfonia syntyi Mozartin palattua kotiinsa Salzburgiin pitkältä Mannheimiin ja Pariisiin suuntautuneelta matkaltaan. 

Lue lisää konserteista:
Päivä
Ilta

Jaan Ots
Kuvapankki