Lisätiedot: 
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylä Sinfonian Japani-teemainen konsertti keskiviikkona 9.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalossa vie eksoottiselle matkalle shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajiman johdolla. Shakuhachi on japanilaisen perinnemusiikin soitin, bambuhuilu, jonka kansainvälisesti tunnetuimpia mestarisoittajia Tajima on. Monipuolista ja ilmaisuvoimaista soitinta ovat teoksissaan käyttäneet myös nykymusiikin säveltäjät, kuten japanilainen Toshio Hosokawa, jonka teoksen Voyage X shakuhachille ja kamariorkesterille kuulemme konsertissa. Konsertin johtaa yhdysvaltalaiskapellimestari Kensho Watanabe, jonka kansainvälinen ura on viime vuosina käynnistynyt lupaavasti.

Tadashi Tajiman harvinaista soitinta kuulemme myös ilman orkesteria hänen soittaessaan perinteisen shakuhachi-sävelmän Sagari Ha. Japanilaisen Toru Takemitsun teos Tree Line puolestaan on eräänlainen musiikillinen kuvaus japanilaisesta puutarhasta. Konsertin japanilaista ohjelmaa tasapainottamaan on valittu venäläisen Igor Stravinskin sekä W. A. Mozartin musiikkia. Stravinskin Pulcinella-sarja on alun perin balettimusiikkia, jonka Stravinski suunnitteli barokkisäveltäjä Pergolesin musiikillisia jalanjälkiä seuraten. Mozartin sinfonia nro 35 on saanut lisänimensä Haffner Salzburgin pormestarin mukaan, joka aateloitiin vuonna 1782. Varsinaisiin juhlallisuuksiin Mozartia ei sinfoniaa huvittanut säveltää, mutta teoksen ensiesityksessä hieman myöhemmin paikalla oli itse Itävallan keisari.

Taitelijatapaamisessa Tadashi Tajima

Konsertin taiteilijatapaamisessa haastateltavana on shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajima, joka kertoo erikoisesta soittimestaan ja esittämistään teoksista. Taiteilijatapaaminen alkaa teatterintalon kulmalämpiössä klo 18.15 ja siihen on vapaa pääsy. 

Lue lisää konsertista

Kensho Watanabe 

Tadashi Tajima

Kuvapankki

Liput:

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €