Lisätiedot:

Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

Vahvaa virtuositeettia on tarjolla Jyväskylä Sinfonian konsertissa keskiviikkona 20.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla, kun orkesteri saa jälleen solistiseen islantilaispianisti Víkingur Ólafssonin. Säännöllisen ja pidetyn Jyväskylän vieraan äärimmäinen musikaalisuus, suvereeni tekniikka ja älyllinen uteliaisuus ovat nostaneet ”Islannin Glenn Gouldin” yhdeksi kysytyimmistä esiintyjistä ympäri maailmaa.

Konsertin huikean ohjelman myötä Ville Matvejeffin ja Ólafssonin hedelmällinen yhteistyö jatkuu. Konsertin ohjelmaan on tullut alkuperäiseen nähden muutos: Víkingur soittaa Bartókin 3. pianokonserton sijaan maamiehensä, nuoremman polven islantilaissäveltäjän Daníel Bjarnasonin teoksen Processions pianolle ja orkesterille.

Konsertin avausteos Gryf on nuoren suomalaissäveltäjä Sauli Zinovjevin käsialaa. Gryf merkitsee vahvaa kymrin kielellä, ja vahvuus olikin säveltäjän motivaattori sekä päämäärä sävellystyössä. Vahvuus merkitsee Zinovjeville kuitenkin värähtelevää herkkyyttä melun ja aggression sijaan. Lisää mielenkiintoisia tarinoita meille tuo Dmitri Šostakovitšin 9. sinfonia, josta odotettiin mahtipontista ja suureellista toisen maailmansodan voiton kunniaksi. Valmis sinfonia on kuitenkin lyhyehkö ja uusklassisia piirteitä sisältävä, sillä Šostakovitš ei voinut enää jatkaa Stalinin ylistämistä. Tämän itsepäisyyden seuraukset hän sai tuntea nahoissaan.

Lue lisää konsertista

Ville Matvejeff 

Víkingur Ólafsson 

Kuvapankki

Liput:

27 / 25 / 10 € teatterin lippumyymälästä tai
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä