Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

Carl Orffin legendaarinen näyttämökantaatti kuullaan tammikuussa Jyväskylässä isolla esityskoneistolla. Lauantaina 26.1. Jyväskylän Paviljongissa Carmina Buranasta on kaksi näytöstä: klo 14 ja 19.

1930-luvulla sävelletty teos pohjaa keskiaikaiseen Carmina Burana -runokokoelmaan, jossa käsitellään elämän kulkua, kohtaloa, nautintoja ja houkutuksia. Ville Matvejeffin johtamassa teoksessa vaikuttavista kuoro-osuuksista vastaavat Jyväskylän oopperakuoro sekä lapsikuoro Vox Aurea. Teoksen solisteina laulavat sopraano Reetta Haavisto, tenori Aki Alamikkotervo sekä kroatialainen baritoni Robert Kolar.

Viisiosainen teos rakentuu ajatukselle kohtalon pyörän liikkeistä, joiden myötä ilo muuttuu toisinaan katkeruudeksi ja toivo epätoivoksi. Musiikillisesti renessanssista ja barokista vaikutteita ottava teos tuo kuultaviin koko orkesterisoitinten värikirjon. Teoksen ensimmäinen ja viimeinen osa alkavat erittäin tunnetulla O Fortuna -kohtauksella, joka on tullut tutuksi myös elokuvien ja mainosten maailmasta. Viimeksi teos on esitetty Jyväskylässä vuonna 1999.

Lue lisää konsertista

Ville Matvejeff

Reetta Haavisto

Aki Alamikkotervo

Robert Kolar

Kuvapankki

Liput:

32 / 30 / 22; S-Etukortilla 28 / 26 / 18 € teatterin lippumyymälästä

35,50 / 33,50 / 24,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupiste