Hyppää pääsisältöön
Kuva
Aikuisten kädet ovat ympyrässä.

Huom! Toistaiseksi koronaviruksen vuoksi ryhmätoiminnot sosiaaliasemalla on peruttu.


Yksinäisten ryhmä keskiviikkoisin

Aikuissosiaalityön ”Yksinäisyys -ryhmä” toimii viikoittain. Kokoontumisissa vuorottelevat keskustelukerrat ja toiminnallisuus. Kaikki täysi-ikäiset jyväskyläläiset ovat tervetulleita ryhmään ilman erillistä ilmoittautumista.

Ryhmän aikataulun voi tarkistaa myös Jyväskylän aikuissosiaalityön Facebook-sivuilta, Hannikaisenkadun sosiaaliaseman aulan ilmoitustaululta, omalta työntekijältä tai sosiaaliohjaaja Jenni Muraselta p. 014 2663378 tai jenni.muranen[at]jkl.fi

Tulevat tapaamiset

Huom! Toistaiseksi koronaviruksen vuoksi ryhmän kokoontumiset on peruttu.

(Huom! Jatkossa ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti klo 13 joka keskiviikko, ellei muu-ta ilmoiteta) 

Keskiviikko 22.1 Lautapelejä
Sosiaaliasemalla klo 13 

Keskiviikko 29.1 Kahvia ja kaikkea muuta
Sosiaaliasemalla klo 13 

Keskiviikko 5.2 Minigolf
Lähtö sosiaaliasemalta klo 13 

Keskiviikko 12.2 Kahvia ja kaikkea muuta
Sosiaaliasemalla klo 13 

Keskiviikko 19.2 Uimahalli +kuntosali
Lähtö sosiaaliasemalta klo 13 

Keskiviikko 26.2 Kahvia ja kaikkea muuta
Sosiaaliasemalla klo 13 

Keskiviikko 4.3 Avantouintia
Mukaan pyyhe ja uimahousut/-puku. Lähtö sosiaaliasemalta klo 13 

Keskiviikko 11.3 Kahvia ja kaikkea muuta
Sosiaaliasemalla klo 13 

Keskiviikko 18.3 Keilausta
Lähtö sosiaaliasemalta klo 13

Keskiviikko 25.3 Kahvia ja kaikkea muuta
Sosiaaliasemalla klo 13
 

Yhteiskehittäminen/Kehittäjäasiakkuus

Kehittäjäasiakkaana sinulla on mahdollisuus osallistua aikuissosiaalityön palveluiden kehittämiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen sekä arviointiin yhdessä työntekijöiden kanssa. Tule kehittäjäasiakkaaksi yhteiskehittämisryhmään ja tuo kokemuksesi palveluista sekä mahdolliset uudet ideasi mukanasi.

Yhteiskehittämisen tuloksena on jo tähän mennessä syntynyt aikuissosiaalityöhön mm. Facebook -sivusto, chat -palvelu, uutiskirje, erilaista ryhmätoimintaa, asiakasraati, tietoiskut, teemaviikot ja tapahtumat (esim. Halaa sossua), asiakastiedotteet sekä – palautteet. Yhteistyössä liikunta- ja kulttuuritoimen, terveydenhuollon ja järjestöjen kanssa on luotu uusia asiakaslähtöisiä ja osallisuutta tukevia toimintamalleja.

Kokoonnumme noin kaksi kertaa kuukaudessa tunnin kerrallaan. Jokainen voi osallistua omien voimavarojensa mukaan. 

Tule tutustumaan, vaikuta ja vaikutu yhteiskehittämisen voimasta!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää:
johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka
p. 014 2668555, 050 4720604 
kaisa.kohvakka[at]jkl.fi

Kipinää kansalaisille - Mikä on Kipinä?

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluetuus, jota tarjotaan Kipinä-edussa mukana olevien sosiaali-, työllisyys- sekä terveyspalveluiden asiakkaille. Etuuden saajille mahdollistetaan osallistuminen tiettyihin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla.

Kipinän avulla pyritään mahdollistamaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä kaikille taloudellisesta tilanteesta riippumatta! Lisätietoa Kipinä -edusta ja edun myöntäjät.

Mitä Kipinä sisältää?

Kaupunginteatteri


Jyväskylän kaupunginteatterissa Kipinä tarkoittaa samaa kuin Viimetippalippu. Se on lippuetu, joka on voimassa Jyväskylän kaupunginteatterin esityksissä aina silloin, kun niissä on tilaa. Puhenäytelmään viimetippalippu maksaa tällä hetkellä 8 euroa ja musikaaliin 15 euroa. Viimetippaliput ovat lunastettavissa tuntia ennen esitysten alkua lippumyymälästä.

Kätevin tapa saada tietoa viimetippailusta on tykätä Viimetipalla teatteriin -Facebook-sivusta. Lisätietoja ohjelmistosta kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Kansalaisopisto
 

Kansalaisopistossa Kipinä-etu on maksuton pääsy opiston vapaiksi jääneille kurssipaikoille. Etu koskee Jyväskylässä järjestettäviä yleissivistäviä, vähintään yhden lukukauden kestäviä kursseja. Lapsille ja nuorille tarjolla on kaikki taiteen perusopetuksen kurssit. Vapaille oppilaspaikoille eri taiteenaloilla otamme Kipinä-edun mukaisesti sosiaalisin perustein lapsia ja nuoria korkeintaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Ryhmiä on olemassa eri ikäluokille. 

Huomioitavaa: Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esim. materiaali- tai tutkintomaksuja. Vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella kansalaisopiston neuvonnasta aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Kipinä-edun kautta kursseille ei voi ilmoittautua verkossa tai puhelimitse.
Lisätietoja kursseista ja Kipinä-eduista saa Kansalaisopiston neuvonnasta p. 014 266 0107 tai Jyväskylän kansalaisopisto

Kansalaisopiston yhteystiedot
Lisätietoja p. 014 266 4087

Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylä Sinfonia tarjoaa Kipinä-etuuden piirissä oleville mahdollisuuden osallistua maksutta päiväkonsertteihin sekä avoimiin kenraaliharjoituksiin Jyväskylän Teatteritalossa. Päiväkonsertteihin pääsylippu tulee noutaa Kipinä-kortilla Teatteritalon lippumyymälästä ennen konserttia. Kenraaliharjoituksiin Kipinä-asiakkaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan saapua paikalle ajoissa ja näyttää katsomoon siirtyessään Kipinä-korttiaan. 

Jyväskylä Sinfonian varsinaisiin konsertteihin Kipinä-asiakkaat ovat oikeutettuja ostamaan lippuja työttömien lipun hinnalla, joka on useiden iltakonserttien kohdalla 10 euroa. Voit tarkistaa lippujen hinnat konserttikohtaisista tiedoista. 

Lisätietoja Jyväskylä Sinfonian verkkosivuilta.

Museopalvelut

Kipinä-kortilla edussa mukana oleviin museoihin on vapaa pääsy. Pääsääntöisesti museot ovat avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–18, ellei toisin ole mainittu. Tiedot museoiden ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista löytyvät museoiden omilta nettisivuilta.


Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
Grafiikka- ja valokuva Ratamo, Veturitallinkatu 6
Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7
Käsityöläiskodit, Cygnaeuksenkatu 2, Toivolan Vanha piha
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25
Kansallispukukeskus

Liikuntapalvelut

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista Kipinä-etuun sisältyvät uimahallit, kuntosalit, liikuntaryhmät, lasten ja nuorten liikunta sekä liikuntaneuvonta.

Lisätietoja: Liikuntapalveluiden Kipinä -edut ja  liikuntapalveluiden omilta sivuilta.

Anna palautetta Kipinäedusta, esitä toiveita ja ehdotuksia:
p. 014 266 4087

Jyväskylän aikuissosiaalityö Facebookissa