Hyppää pääsisältöön

Jyväskylässä toimii Voikukkia-vertaistukiryhmä lapsensa huostaanoton tai sijoituksen kokeneille vanhemmille, äideille ja isille.

Voikukkia-vertaistukiryhmässä vanhemmat voivat keskustella lapsen sijoituksen aiheuttamasta tilanteesta, tunteista ja kokemuksista muiden vastaavassa tilanteessa olevien vertaisten kanssa. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa ja toiminta on luottamuksellista. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet tavataan ennen ryhmän käynnistymistä.

Kaksi ryhmää vuodessa, hae mukaan

Ryhmät käynnistyvät kaksi kertaa vuodessa ja haku ryhmiin on avoinna jatkuvasti.

Lisätietoja saa sijais- ja jälkihuollosta ohjaajilta ja sähköpostilla vertaisryhmat.voikukkia(at)jkl.fi.

  • sosiaaliohjaaja Ilse Lähteinen, p. 050 548 0304
  • sosiaaliohjaaja Hanna Kytölä, p. 050 352 2627
  • sosiaaliohjaaja Sini Oikarinen 050 312 5275
  • sosiaaliohjaaja Kati Koskela, p. 050 382 5868
  • sosiaalityöntekijä Sari Seppänen, p. 050 368 0471

Voikukkia-vertaistoimintaa on kehitetty Kasper - Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n Voikukkia-verkostohankkeessa. Toimintaa Jyväskylässä toteuttaa Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut.

Voikukkia -esite -pdf

Verkkotukea sijoitettujen lasten vanhemmille

Voikukkia-chat joka arkipäivä klo 13-14.30 ja ja ti-iltaisin

Tule mukaan keskustelemaan! Chatit on tarkoitettu tueksi ja vertaistueksi sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja lähipiirille.

Chatissa keskustelet yhdessä muiden vanhempien, vertaisohjaajan ja ammattilaisohjaajan kanssa. Jutellaan myös voimavaroista ja omasta jaksamisesta.

Chatit toteutetaan Voikukkia-työntekijätiimin sekä koulutettujen Voikukkia-ohjaajien kanssa ja vertaisohjaajien kanssa. Verkossa tapahtuvaan keskusteluun on mahdollisuus osallistua nimettömästi.