Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ryhmä aikuisia juttelee toistensa kanssa.

Ryhmätoiminta on nyt tauolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. 

Yksin vauvaa odottaville tukea

Yksin vauvaa odottavan äidin ei tarvitse pärjätä uudessa elämäntilanteessa omin neuvoin. Yksin äitinä -valmennuksessa ja -vertaisryhmässä kohtaa muita samassa tilanteessa olevia äitejä, saa tietoa ja uusia näkökulmia odotukseen, synnytykseen ja vauva-arkeen. Ryhmässä saa myös tietoa vauvaperheille tarkoitetuista palveluista.

Yksin äitinä -toiminnan tavoitteena on tukea yksin odottavien äitien arjessa jaksamista ja valmistautumista synnytykseen ja vauvaperhe-elämään. Valmennukseen ja ryhmään osallistuminen on maksutonta. Yksin odottavat voivat osallistua valmennukseen tai ryhmään tai molempiin. Molempiin ilmoittaudutaan etukäteen.

Yksin äitinä-vertaistukiryhmä

Maksuton ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Vertaisryhmät alkavat kevät- ja syyskaudella. Ryhmään ovat tervetulleita sekä yksin lasta odottavat, sekä alle 1 vuotiaan kanssa yksin vanhempana olevat. Yhdessä mietimme esimerkiksi äitiyttä, sen monia tunteita, tukiverkostojen merkitystä ja tutustumme Jyväskylän lapsiperhepalveluihin. Vierailijoina ryhmässä ovat käyneet äitien toiveiden mukaisesti esimerkiksi lastenvalvoja, pikkulapsipsykologi ja kätilö.

Vertaisryhmä on suljettu ja osallistujilta toivotaan sitoutumista ryhmän toimintaa.

Nuorten äitien -vertaisryhmä

Nuoret äidit kokoontuvat lapsineen Veturitalleille (Veturitallinkatu 6) tiistaisin klo 10-12.

Ryhmä on avoin, joten paikalle voi tulla mikä tiistai vain, ei ennakko ilmoittautumista. Ryhmä on tarkoitettu odottaville ja alle 1-vuotiaiden lasten äideille (alle 24-vuotiaille).

Tapaamisilla on teemakeskusteluja äitiyteen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyen. Ryhmässä leikimme, laulamme ja askartelemme, tukien äidin ja lapsen vuorovaikutusta. Välillä käymme myös ryhmänä tutustumisretkillä ja saamme vierailijoita alustamaan teemakeskusteluja.

Tarjolla on kahvit ja pientä purtavaa. Viikoittainen teema julkaistaan facebookissa, liity ryhmään ”Nuoret äidit Jyväskylä”.

Vanhempana vahvemmaksi ryhmä

Ryhmä kokoontuu yhteensä kahdeksan kertaa. Tapaamiskertoja on yhteensä kahdeksan. Paikkana Varhaisen tuen palvelut, Ohjelmakaari 10.

Vanhempana vahvemmaksi ryhmä sopii parhaiten 3-9-vuotiaiden lasten vanhemmille, jotka ovat halukkaita pohtimaan vanhemmuutta yhdessä toisten vanhempien kanssa. Ryhmässä pyritään vahvistamaan lapsen ja vanhemman välistä myönteistä vuorovaikutusta, pohditaan rajojen asettamisen keinoja ja omaa tunteiden säätelyä kasvatustilanteissa. 

Ilmoittautumiset perheneuvolan neuvontaan puh. 014 266 3590

Ryhmään mahtuu 6-10 vanhempaa.

Ryhmää ohjaavat varhaisen tuen perheohjaaja ja perheneuvolan psykologi.

Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen ryhmään osallistumista.

Seuraavan ryhmän ajankohdasta ei ole vielä tietoa.