Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vaaleita omakotitaloja

Omakotirakentamiselle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 70 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Tontit myydään pääsääntöisesti kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa. Tontit luovutetaan yleensä asunnontarpeen perusteella tai asunnon tarpeeseen perustuvan tonttiarvontamenettelyn kautta, tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaajat ellei erillistä päätös muusta luovutuksesta ole tehty.

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Syksyllä 2021 jaettavat omakotitontit

Syksyllä 2021 jaetaan Kauramäestä 21 omakotitonttia sekä Halssilasta yksi asuinpientalotontti. Lisäksi syksyllä jaetaan neljä pientalotonttia Pupuhuhdan keskuskorttelista.

Halssila, Revonhäntä 3 - Hakuaika 30.8-10.9.2021 (päättynyt)

Tontti jaetaan sähköisellä huutokaupalla, lähtöhinta tontille tulee olemaan 52 700 euroa. AP-3 kaavamääräyksen mukaan tontille voi rakentaa rivitalon, kytkettyjä pientaloja ja erillisiä pientaloja. 

Kauramäki, Hömötiaisentie - Hakuaika 13-24.9.2021

Kaupunkirakennelautakunnan päätös AO-tonttien luovutuksesta Kauramäen kortteleissa 33 ja 34

Pupuhuhdan keskuskortteli - Hakuaika 4-15.10.2021

Tästä linkistä kaavan sivuille

  • Kortteli 86, AO-1-tontteja 4 kpl

Keväällä 2021 jaetut omakotitontit

Kevään aikana jaettiin Savulahdesta 23 omakotitonttia ja Haapaniemestä 16 omakotitonttia.

Savulahti II, Koukkukatu - Hakuaika 12-23.4.2021 (päättynyt)

Haapaniemi, Aadanpolku ja Elinanpolku - Hakuaika 3-14.5.2021 (päättynyt)

Kartat suunnittelua ja rakennuslupaa varten

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.