Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tummapukuinen kalju mies pitää olallaan trumpettia. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Synnyin Berettyóújfalussa, Unkarissa.

Viisivuotiaana näin tuttavamme pojan soittavan trumpettia ja ihastuin soittimeen. Ihastukseni tosin vaihtui pian tuubaan. Kun menimme ystäväni kanssa musiikkikouluun, minä sain tuuban sijaan trumpetin ja ystäväni trumpetin sijaan nokkahuilun. Nappiin siis meni! Yhdeksänvuotiaana pääsin puhallinorkesteriin. 

Tulin Suomeen opiskelijavaihtoon: Tampereella ollessani hain Sibelius-Akatemiaan. Palasin kuitenkin Unkariin valmistuakseni Debrecenin yliopistosta. Aloitin maisteriopinnot Unkarissa samaan aikaan kuin Sibelius-Akatemiassa. 

Modernin trumpetin ohella aloin soittaa barokkitrumpettia, se vei mukanaan. Opiskelin Kölnissä barokkimusiikkia sekä -trumpetin soittoa. Vuonna 2011 minusta tuli Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen.

Jyväskylään tulin ensimmäisen kerran keikkasoittajana 2015. Tasan vuosi siitä minusta tuli trumpetin äänenjohtaja. Tunnen oloni kotoisaksi täällä, myös ohjelmisto on musiikillisesti lähempänä minua. Toinen jalkani on Helsingissä, jossa sijaitsevat minulle tärkeät barokkikokoonpanot.

Vapaa-ajallani pelaan sählyä ja squashia sekä makrovalokuvaan pieniä hyönteisiä.
 

Kuva
Tummapukuinen kalju mies pitää olallaan trumpettia. Kuva Jiri Halttunen