Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mustapaitainen nainen hymyilee ja pitää kädessään fagottia. Kuva Minna Huolman
Pääsisältö

Synnyin Kannuksessa.

Lapsena lauloin kuorossa ja soitin viulua. Äänenmurrokseni takia laulutuntien sijaan minulle suositeltiin hetkeksi jotain puhallinsoitinta hengitystekniikan parantamiseksi. Parin vuoden jälkeen aluksi nololta tuntunut soitin alkoi tuntua luontevalta – minä en valinnut fagottia, fagotti valitsi minut. 

Tieni vei Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta Sibelius-Akatemiaan sekä freelancerina eri orkestereiden sijaisuuksiin. Yksi mieleenpainuvista sijaisuuksistani oli Kaartin soittokunnassa, jonka kautta pääsin esiintymään varuskuntiin, suurlähettiläille, valtiovierailujen edustajille ja huippuna Linnan juhliin.

Jyväskylään saavuin koesoittovoiton myötä 2009. Parasta orkesterisoittamisessa on hieno musiikki ja sen tuottamisessa mukana oleminen. Rakastan Mozartia, Beethovenia, Mendelssohnia ja Wagneria – ylipäätään klassista orkesterimusiikkia. Brahmsin 4. sinfoniaan rakastuin 16-vuotiaana.

Kutsun itseäni harjoittelunörtiksi. 

Nuoruuden haaveeni laulajan urasta tuikkii toiveena päästä joskus kuoroon sekä kotona lauleskeluna. Muutoin harrastan maastopyöräilyä, jumppaa ja hiihtoa.
 

Kuva
Mustapaitainen nainen hymyilee ja pitää kädessään fagottia. Kuva Minna Huolman
Asiasanat:  
Jyväskylä Sinfonia
muusikko
kulttuuri