Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tummapaitainen mies istuu sellon takana. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Olen paljasjalkainen jyväskyläläinen.

Kodissamme soi musiikki tauotta ja isäni piti pianotunteja aamusta iltaan. Piano ja sello olivat perheemme soittimet, minulle valikoitui sello.

Partituurien tutkiminen on aina kiinnostanut minua. Kymmenvuotiaasta olen ostanut ja saanut lahjaksi partituureja, jotka nyt vievät kodistamme 3-4 metriä seinätilaa. Minulle on tärkeää nähdä, mitä säveltäjä on kirjoittanut.

Verenperinnön kautta venäläinen ja slaavilainen musiikki on ollut aina minua lähimpänä. Tšaikovski – joka opiskeli saman opettajan opissa kuin isoisäni äiti – oli ensimmäinen säveltäjä, johon tutustuin juurta jaksaen partituurin kanssa, soittaen kuukausitolkulla samaa sinfoniaa. Tšaikovskiin palaan aina. 

Minut valittiin Jyväskylä Sinfonian sellistiksi vuonna 1981. Orkesterityön parhaat kokemukset tulevat onnistuneista konserteista ja musiikin, konserttisalin, yleisön ja yhteishengen yhdistelmästä. 

Luonnossa liikkuminen ja luontovalokuvaus täyttävät vapaa-aikani mökkeilyn ja puuaskareiden ohella. Olen myös pitänyt valokuvanäyttelyitä eri puolilla Suomea.
 

Kuva
Tummapaitainen mies istuu sellon takana. Kuva Jiri Halttunen
Asiasanat:  
Jyväskylä Sinfonia
muusikko
kulttuuri