Hyppää pääsisältöön
Kuva
Trumpetisti Mailis Ben Romdhane
Kuva
Trumpetisti Mailis Ben Romdhane

 

Synnyin Keuruulla.

Aloitin musiikkiharrastukseni kymmenvuotiaana. Sain valita soittimeni ja koska en tiennyt muita kuin trumpetin, valitsin sen. Kiva uranvalinta!

Ajatus ammatiksi soittamisesta ei kuitenkaan ollut mielessäni, vaan suunnitelmissa oli ryhtyä kieltenopettajaksi tai kokiksi. Jos totta puhutaan, niin hain Sibelius-Akatemiaan vain päästäkseni Helsinkiin.

Kolme vuotta meni Bodenissa, kun kaverini houkutteli Ruotsiin koesoittoon. Vain muutama päivä Suomeen palattuani minulle vinkattiin menemään koesoittoon Jyväskylään. Aloitin työn orkesterissa 1984. 

Kollektiivinen onnistuminen, josta kaikille jää hyvä mieli, on mielestäni orkesterityön paras puoli. Täällä todella olemme kaupungin oma orkesteri.

Olen koukussa sudokuihin ja tv:n ruokaohjelmiin. Ruoanlaitto on täydellistä vastapainoa muusikon työlle: saan tehdä jotain konkreettista ja nähdä ruuan valmiina edessäni ilman, että se häviää saman tien – kuten työni. Jos vielä musiikiksi löytyy Brahmsia tai brittiläisiä Pelastusarmeijan soittokuntia, ovat elämän palikat järjestyksessä.