Hyppää pääsisältöön
Kuva
Käyrätorvisti Jussi Järvenpää
Kuva
Käyrätorvisti Jussi Järvenpää

 

Synnyin Varkaudessa.

Muusikkona olen musiikkiopistojärjestelmän tuote: musiikkiopiston vaskisoitinopettaja esitteli koulussa soittimiaan. Minusta käyrätorvessa oli kaunein ääni, ja aloitin käyrätorvensoiton kolmannen luokan syksynä. Soitin myös pianoa yläasteen loppuun asti ja sävelsin omia kappaleita. 

Sibelius-Akatemiassa opiskelu painottui yhteissoittotunteihin. Vaihto-opiskeluvuosi Hannoverissa opetti tiukkaa saksalaista työkuria sekä yhteissoittamisen taitoa. Vuoden virkavapaa Ruotsissa Kansallisoopperan jälkeen oli vähällä tehdä perheestäni pysyvästi tukholmalaisen. 

Jyväskylä Sinfoniassa aloitin käyrätorven äänenjohtajana 2015. Osallistun mielelläni taiteellisen toiminnan suunnitteluun. Vapaa-aikani kuluu vanhan omakotitalon restaurointipuuhissa sekä luonnossa liikkuen.

Soittaisin mielelläni luonnontorvella. Esimerkiksi Mozart on säveltänyt kaikki konsertot luonnontorvelle, sen aikakauden soittimelle. Tykkään kaikesta 400 viime vuoden aikana sävelletystä musiikista, sillä parhaat ovat säilyneet tähän päivään. Ehdoton lemppariteokseni on Richard Straussin Ruusuritari-ooppera.