Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tummapukuinen mies pitää sylissään alttoviulua. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Synnyin Moskovassa, silloisessa Neuvostoliitossa. 

Aloitin viulunsoiton viisivuotiaana musiikkikoulussa. Viulu vaihtui alttoviuluun 16-vuotiaana. Alttoviululla on ainutlaatuinen sävy sekä sointi ja sillä voi imitoida monia muita soittimia, kuten viulua, selloa, fagottia ja huilua.

Opiskelin Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa, kun sain kutsun Hermitage Ensembleen. Työ vei minut kamari- ja nykymusiikin pariin sekä ensemblesoittoon. Ehdin soittaa myös Venäjän kansallisessa filharmoniassa ja Venäjän kansallisorkesterissa ennen kuin aloitin stipendiopintoni Lontoon Guildhall-musiikkikorkeakoulussa. Lontoon vuosina minulle tuli hyvinkin tutuksi freelance-elämä, johon on mahtunut kaikenlaisia töitä kamariyhtyeistä sekä sinfonia- ja filharmoniaorkestereista festivaaleihin, projekteihin sekä omiin opetustöihin. 

Aloitin Jyväskylä Sinfoniassa 2013. Minusta on mukava viedä musiikkia pienemmille esiintymispaikoille, kuten kahviloihin, kirjastoihin ja taidegallerioihin. 

Valokuvaus, urheilu, elokuvat, ruuanlaitto sekä huvikseen rumpujen soittaminen ovat minulle mieluisia tapoja viettää vapaa-aikaa.
 

Kuva
Tummapukuinen mies pitää sylissään alttoviulua. Kuva Jiri Halttunen
Asiasanat:  
Jyväskylä Sinfonia
muusikko
kulttuuri