Hyppää pääsisältöön
Kuva
Värikäs puu kävelykadulla kesällä

Haku vuonna 2021

Kohdeavustusten hakuaika on päättynyt.

 • Hakuaika on tammikuussa, haku päättyy tammikuun viimeisenä arkipäivänä klo 15.00
 • Jos avustusmäärärahoja jää jäljelle lautakunnassa maaliskuussa tehtyjen avustuspäätösten jälkeen, kohdeavustusten toinen hakuaika päättyy elokuun viimeisenä arkipäivänä klo 15.00.
 • Kohdeavustusta voivat hakea Jyväskylään rekisteröidyt yhdistykset ja Jyväskylässä toimivat yhteisöt sekä työ- ja toimintaryhmät.
 • Huom! Yksityishenkilönä voi hakea kulttuurin kohdeavustusta ainoastaan kohdennettuna työtilojen vuokrakustannuksiin taiteellista työskentelyä varten (hakemukseen on liitettävä vuokrasopimus erillisestä työtilasta).
 • Kohdeavustusta voi hakea kohdennettuun tapahtumaan, toimintaan, projektiin tai hankkeeseen.
 • Hakemuksen liitteinä pitää olla avustuskohteen käyttösuunnitelma ja talousarvio, jos niitä ei ole ilmoitettu varsinaisessa hakemuksessa.
 • Avustuspäätöksistä ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla.

Tarkemmat avustuskriteerit löydät kohdasta kulttuuriavustuksiin liittyvät ohjeet.

Avustusta haetaan SÄHKÖISELLÄ HAKULOMAKKEELLA  (lomake on auki avustusten hakuaikoina).

 • Hakemus suositellaan tekemään tietokoneella, sillä mobiililaitteella avustusjärjestelmä ei välttämättä toimi moitteettomasti.
 • Avustusjärjestelmään tunnistaudutaan yksityishenkilönä joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yksityishenkilönä voit hakea ainostaan kulttuurin kohdeavustuksia kohdennettuna työtilojen vuokrakustannuksiin taiteellista työskentelyä varten.
 • Kun haet avustusta rekisteröidyn yhdistyksen tai työryhmän nimissä, sinun on tehtävä käyttöoikeuksien laajennus, katso ohje: avustusjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen (pdf)
 • Ohje avustushakemuksen jättämiseen avustusjärjestelmässä (pdf)

Avustuksen maksatus

Avustuksista päättää kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Myönnetty kohdeavustus maksetaan päätöksen saatua lainvoiman sen jälkeen, kun avustuksen saaja on toimittanut selvityksen avustuskohteen menoista ja tuloista. Avustus maksetaan hakijan tiliselvityslomakkeessa esittämän meno- ja tulolaskelman ja siihen liittyvien tositteiden perusteella kattamatta jääneisiin menoihin (tositekopiot niistä laskuista, jotka on maksettu myönnetyllä avustuksella). Jos avustuskohteen lopulliset tulot ovat suuremmat kuin menot, myönnettyä avustusta ei makseta. Tiliselvityslomake on lähetetty avustuspäätöksen liitteenä. 

Asiakirjojen palautus ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi tai kohdeavustuksen tiliselvityslomakkeesta löytyvään postiosoitteeseen.

Kohdeavustuksen tiliselvityslomake (pdf)

Huom!
Tiliselvitys on tehtävä kahden kuukauden sisällä avustuskohteen toteutumisesta, kuitenkin viimeistään 30.11. mennessä. Jos kohde, johon avustus on myönnetty, toteutuu vasta marras-joulukuussa, on tiliselvityksen aikataulusta sovittava erikseen.

Avustuksesta voidaan maksaa ennakkona enintään 50 %, maksupyyntö on tehtävä kirjallisesti, esim. sähköpostilla: mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Lisätietoja kulttuuriavustuksista:

erikoissuunnittelija Pirjo Piispanen, p. 050 595 5863
pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 63 495
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi