Hyppää pääsisältöön
Kuva

Vaajakoski sijaitsee Päijänteen pohjoispään rannalla seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta itään. 1800-luvulla Vaajakoskesta kehittyi merkittävä teollisuuskeskus ja sahateollisuuspaikkakunta.

Nykyään Vaajakoski on virkeä ja dynaaminen Jyväskylän kaupunginosa. Palveluiden läheisyys yhdistettynä viihtyisään kulttuuriympäristöön, hyviin liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksiin, vesistöihin ja puhtaaseen luontoon tekevät Vaajakoskesta ainutlaatuisen ja viihtyisän paikan asua ja elää.

Asuinalueet: Savonmäki, Tölskä, Haapaniemi, Kaunisharju, Kivilampi, Kanavuori, Leppälahti ja Oravasaari

Vaajakosken vaihtelevassa ympäristössä on useita viihtyisiä ja idyllisiä asuinalueita. Savonmäen, Tölskän ja Kaunisharjun alueilta löytyy vanhaa idyllistä omakotiasutusta. Kaunisharjun asuinalueelle on rakentumassa myös uusia omakotitaloja, kun alue laajenee niemen kaakkoiskulmaan rakentuvan uuden pientalovaltaisen alueen myötä. Uudempaa omakotitalo- ja rivitalo-asutusta löytyy myös Päijänteen tuntumasta Haapaniemestä. Eri-ikäisiä kerrostaloja löytyy niin taajaman keskustasta, Kirkonmäeltä kuin Haapaniemestä.

Naissaari on Vaajakosken helmi. Sieltä löytyvät Vaajakosken vanha voimala sekä 1800-luvun lopun että 1930-luvun funkkistyylisiä rakennuksia. Naissaaressa sijaitsee myös Vaajakosken kanava, joka yhdistää Leppäveden Päijänteeseen ja on osa Keiteleen kanavaa. Naissaaresta löytyy myös viihtyisään kahvilaan sekä uimaranta.

Kuva
Kaunis kesäinen maisema, sinistä vettä, poutapilviä taivaalla.
Vaajakosken voimala ja Naissaari. Kuva Helena Kujala
Asiasanat:  
Kaupunginosa: