Hyppää pääsisältöön
Kuva
Aamutossut jalassa

Jyväskylä on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita. Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien ja -muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkostoon kuuluu Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kouvola ja Kymsote, Kuopio, Oulu, Pukkila ja PHHKY, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere,Turku, Vaasa ja Vantaa. Jokaisesta kunnasta on nimetty edustaja verkoston toimintaan niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta.

AILIn toiminta käynnistettiin 2016 Taiteen prosenttiperiaatteen edistämisen kärkihankerahoituksella. Verkosto sai kärkihankerahaa Taiteen edistämiskeskukselta vuoteen 2019 asti.

Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön AILI-verkosto

Lisätietoja: 
kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 63495, mari.aholainen(at)jkl.fi