Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö terveydenhoitajan vastaanotolla kouluterveydenhuollossa.

Ajankohtaista

Hallituksen päätöksen mukaisesti 12-15-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Suomessa maanantaina 9.8.2021 

Jyväskylässä 12 vuotta täyttäneiden rokotukset toteutetaan kouluilla Kuokkalan rokotusaseman rokottajien toimesta. Rokotustoiminta kouluissa aloitetaan aikaisintaan maanantaina 16.8.2021 ja pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Koulukohtaiset rokotusajankohdat ilmoitetaan erikseen myöhemmin.  

Mikäli ette halua lapsellenne koronarokotusta, ilmoittakaa asiasta oman koulun terveydenhoitajalle perjantaihin 13.8.2021 mennessä ensisijaisesti Wilma-viestillä tai puhelimitse.  

Rokotuksen voi hakea 9.8 alkaen myös Kuokkalan ja Killerin rokotusasemien PopUp-pisteiltä ilman ajanvarausta tai rokotusasemalle voi varata ajan koronarokotusneuvonnasta puh 014 266 1472.   

Kuokkalan rokotusasema, Syöttäjänkatu 10 

Killerin rokotusasema, Vesangantie 23 

Lisätietoja: 

Sanna Virkkunen, puh. 040 557 2825 

terveydenhoitaja 

Kouluilla tapahtuvien koronarokotusten vastuuhoitaja 

Kuokkalan rokotusasema 

 

Virallisen todistuksen koululaisen saamasta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronavirustaudista voi tulostaa OmaKannasta. Tarvittaessa tulosteen voi pyytää omalta terveysasemalta.

 

Kouluterveydenhuollon keskitetty puhelinpalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-14 numerossa 050 526 1061.

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa kaikille peruskoululaisille. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Kouluterveydenhoitaja ottaa vastaan oppilaita koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Huoltajat voivat ottaa yhteyttä ja varata ajan oppilaan terveyttä ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tapaa koululaisia ja huoltajia myös säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä.

Terveystarkastusten terveyskyselyt

Sähköiset lomakkeet löytyvät Hyviksestä, jonne kirjaudutaan vanhemman/huoltajan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lomakkeen täyttää jompikumpi oppilaan huoltajista.

Mikäli sähköisen terveyskyselyn täyttäminen ei onnistu, voitte tulostaa terveyskyselyn alla olevasta linkistä ja ottaa sen täytettynä mukaan terveystarkastukseen.

ESITIETOLOMAKE EKALUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE VIIDESLUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE KASILUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL