Hyppää pääsisältöön

Mielentaide ry

Mielentaide ry on valtakunnallinen vapaaehtoistyöllä toimiva mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, jonka verkkosivuilta löytyy paljon infoa yhdistyksen toiminnasta. Lisäksi vuoden 2019 aikana avataan Tukipuu Virtuaaliolkapää, jonka kautta saa tukea verkkovertaisryhmistä sekä livekeskustelusta. Tiedustelut mielentaide(at)mielentaide.fi

MLL:n vanhempainnetti

Vanhempainnetti-sivustosta löytyy paljon tietoa vanhempien avuksi 0-18-vuotiaiden lasten ja nuorten kehityksestä, hankalista tilanteista ja myös mielenterveyspulmista. Myös perheen kriisitilanteita, kuten avioero ja väkivalta, ja niistä selviytymistä käsitellään. Vanhemmat saavat sivustolta käytännön tukivinkkejä.

Nettitukinainen

Nettitukinainen onauttava verkkopalvelu seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa kokeneille, heidän läheisilleen sekä heitä työssään kohtaaville.

Nyyti ry

Nyyti ry ( https://www.nyyti.fi ) on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen yhdistys.
Verkkosivuiltamme löydät monipuolista tietoa, vinkkejä ja keinoja oman mielenterveytesi, mielen hyvinvointisi ja opiskelukykysi edistämiseen ja vahvistamiseen liittyvistä asioista.

Tule mukaan Nyytin ryhmämuotoiseen chatiin juttelemaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aiheista. Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle.
Nettiryhmissämme pohdiskellaan asioita pienemmällä porukalla tiettyyn teemaan syventyen.

Verkkosivuillamme julkaistuissa opiskelijoiden itsensä kirjoittamissa tarinoissa käsitellään opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä asioita ja ilmiöitä omakohtaisesti, lähietäisyydeltä. Jaa sinäkin meille oma tarinasi.

Nyyti ry tukee myös opiskelijoiden parissa toimivia tarjoamalla koulutusta, materiaaleja, verkostoja ja sparrausta.

http://www.nyyti.fi
https://www.facebook.com/nyytiry
https://twitter.com/nyyti_ry
https://www.instagram.com/nyytiry

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mielenterveyskuntoutujien omaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. Teemme työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestöön kuuluu keskusliiton lisäksi 18 alueellista jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa, tukea ja neuvontaa mielenterveyskuntoutujien omaisille.

Surunauhan keskustelualue

Surunauha ry:n keskustelualue on itsemurhan tehneiden omaisille suunnattu vertaistukea tarjoava keskustelufoorumi.

Taimi ry

Ylläpidämme Tukinetissä ryhmächattia ja meillä on maksuton tukipuhelin.
Chat on tällä hetkellä joka arkipäivä klo 10-12 osoitteessa https://tukinet.net/toimijat/taimi-ry/ . Lisäksi maanantaisin on chat klo 17-18.30. Tukipuhelimemme palvelee arkisin klo 13-15 numerossa 0800 96660.

Tukinet

Tukinet on Internetissä toimiva kriisikeskus. Tukinet tuottaa verkkopalveluja, jotka keskittyvät ihmisen auttamiseen arjen murheiden keskellä, kokemusten jakamiseen ja tuen löytymiseen sitä tarvitseville. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Toimintaa rahoittaa STEA Veikkauksen tuotoilla.
 
Mieli Tukisuhteessa voi käydä kahdenkeskistä ja luottamuksellista keskustelua Tukinetin tukihenkilön kanssa.
 
Solmussa-chatissä voi päivystysaikana (ma ja ke klo 15-19) keskustella reaaliajassa tukihenkilön kanssa.
 
Tukinetin avoimissa ryhmäkeskusteluissa voi keskustella vertaisten kanssa monenlaisista elämässä eteen tulevista tilanteista. Keskustelut ovat julkisia ja ne esiluetaan ennen julkaisua.  
 
Voit hakea ja osallistua myös yksityisiin ryhmäkeskusteluihin, joissa keskustellaan ennalta sovitusta aiheesta. Keskustelu on ohjattua.    
 
Ryhmächateissä keskustellaan reaaliajassa jostain tietystä aiheesta pienehkössä ryhmässä. Keskustelussa on aina mukana myös vähintään yksi ohjaaja.
 
Kaikki Tukinetin palvelut saat käyttöösi, kun olet rekisteröitynyt sivuille anonyymisti ja kirjautunut sisään. Osaa palveluista voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä.

Sekasin-chat

Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä mikä sinua mietityttää.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Toivomme, että öiseen aikaan sinäkin nukut. Yön aikana tyhjennämme jonon siihen jääneistä asiakkaista. Yön yli jonotus ei valitettavasti ole mahdollista. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa.