Hyppää pääsisältöön

Voit tarvita tukea myös kotona asumiseen. Asumista tukevia palveluita ovat muun muassa kotikäynnit, tuettu asuminen ja palvelukotiasuminen. Kotikäynneillä tuetaan arkiaskareista selviytymistä ja kodin ulkopuolista asiointia. Tuetussa asumisessa asukas asuu itsenäisesti vuokraamassaan asunnossa ja saa tukea arjen toimintoihin tarpeidensa mukaisesti. Palvelukodit puolestaan tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua.

Attendo Martikkala & tukikodit

Attendo Martikkala & tukikodit tarjoaa mielenterveyskuntoutujille tehostettua asumispalvelua 24 tuntisessa yksikössä sekä palveluasumista 12 tuntisessa tukikodilla. Osoite on Martikaisentie 2, 40270 Palokka.

Attendo Ruusakoti on 24 tunnin tehostettu asumispalveluyksikkö. Norolantie 2, 40250 Jyväskylä

Palvelukodin johtaja
Asta Laurell
Attendo Oy Martikkala & tukikodit
PL 750, 00181
p. 044 494 4744
asta.laurell[at]attendo.fi

Jyväskodit Oy

Jyväskodit Oy tarjoaa kuntouttavaa, laadukasta, kodinomaista asumispalvelua sekä liikkuvaa palvelua päivittäistä tukea ja ohjausta asumisessaan tarvitseville mielenterveyskuntoutujille. Toimipaikat sijaitsevat Jyväskylän keskustan läheisyydessä ja liikkuva asumisen tukemisen alue rajoittuu 40 km:n säteelle Jyväskylän keskustasta.

Ammattitaitoinen koulutettu ja kokenut henkilökunta auttaa ja ohjaa asukkaita heidän henkilökohtaisten tarpeiden mukaan kuntoutumisessaan ja jokapäiväisissä askareissaan. Tehtävänämme on turvata asukkaiden toimintakyvyn säilyminen ja mahdollistaa kuntoutuminen yhä itsenäisempään asumiseen ja/tai oman elämän kokonaisvaltaisempaan hallintaan. Tarvittaessa asukkaille järjestetään asumista tukevia tukipalveluja. Molemmissa toimipaikoissa järjestetään säännöllistä ryhmätoimintaa ja asukkaita motivoidaan myös talon ulkopuoliseen toimintaan ja virikkeisiin. Asukkaille järjestetään runsaasti virkistävää retkitoimintaa, jolla edistetään asukkaiden sosiaalista aktiivisuutta ja kuntoutumista.

Jyväskoti on 15 asukkaan yhteisö Mattilan kaupunginosassa Jyväskylässä. Palvelukoti sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa vanhassa kartanorakennuksessa, tunnelmallisessa pihapiirissä. Asukkailla on omien kodikkaiden huoneidensa lisäksi käytössään tilavat oleskelu-, ruokailu- ja askartelutilat, pesutilat sekä kaksi terassia. Henkilökunta on paikalla joka päivä klo 8.00–20.00. Päivystäjä on tavoitettavissa 24 h vuorokaudessa.

Jyväskoti, Kramsunkatu 5, 40600 Jyväskylä, p. 014 615 544
jyvaskoti[at]jyvaskodit.fi

JST Solum Oy

JST Solum Oy on suomalainen yritys, joka on toiminut jo vuodesta 1994. Toimintamme tarkoituksena on tuottaa monipuolisia, kehittyviä ja laadukkaita aikuispsykiatrian kuntouttavia asumispalveluita.

Asiakkaan osallisuus kaikessa toiminnassa on tärkeää meille. Toimintaamme ohjaa vuonna 2013 alkanut SHQS-laatuohjelma, joka takaa korkeatasoisen ja tasalaatuisen toiminnan.
Sosiaali- ja terveysalalle tarjoamme koulutus- ja työnohjauspalveluita.

Päivi Antila-Kokko, Kehittämiskoordinaattori
p. 050-4107231
paivi.antilakokko@jst.fi

Lisätietoja kotisivuiltamme http://www.jst.fi

Löydät meidät myös Facebookista JST SOLUM nimellä

ASPA Palvelut Oy, Jyväskylän toimintayksikkö

Aspa-Koti Metsola tuottaa yksilöllisiä asumista tukevia palveluja aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Tarjolla olevat palvelut ovat liikkuva palvelu (kotikäyntityö) ja 12-tuntinen palveluasuminen.

Liikkuvassa palvelussa tapaamiset asiakkaiden kanssa tapahtuvat ennakkoon sovitun mukaisesti, pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-15.40. Asiakkaita tuetaan ja ohjataan päivittäisissä toiminnoissa ja kodin ulkopuolella asioinnissa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Palveluasumisen yksikkö sijaitsee Nenäinniemessä. Asukkaat asuvat tavallisissa vuokra-asunnoissa, 2 asukasta yhdessä noin 70m2 kokoisissa 3h ja keittiö asunnoissa, joissa on myös oma sauna. Yhteistila sijaitsee samassa pihapiirissä. Yhteistilassa on mahdollista ruokailla ja viettää aikaa toisten asukkaiden kanssa. Työskentely asiakkaan kanssa tapahtuu asukkaan asunnossa, yhteistilassa tai yksikön ulkopuolella asiakkaan toiveen ja tilanteen mukaisesti. Yksikkö tarjoaa ohjattua ryhmätoimintaa, mutta asukkaita ohjataan osallistumaan ulkopuoliseen toimintaan.

Palvelun piiriin hakeudutaan sairaanhoitopiirin psykiatrian poliklinikan kautta, jossa sovitaan tarkemmin asiakkuuden sisällöstä.

ASPA Palvelut Oy, Aspa-koti Metsola

Palveluvastaava
p. 040 709 9682
marika.laulajainen[at]aspa.fi
ASPA Palvelut Oy, Jyväskylän toimintayksikkö

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP Oy:n asumisneuvonta

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry tarjoaa asumisneuvonnan avulla JNP Oy:n asunnoissa asuville nuorille ja aikuisille kevyttä tukea asumiseen. Asumisneuvonnan avulla ehkäistään tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten asunnottomuutta, sekä annetaan tukea itsenäisen asumisen onnistumiseen.

Tärkeimpinä kohderyhminä ovat erityistä tukea tarvitsevat 18-33 vuotiaat nuoret, asunnottomat tai asunnottomuusuhan alla olevat nuoret, sekä nuoret, jotka tarvitsevat apua taloudenhallinnassa ja asumistaidoissa.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry
Asuntotoimisto
Siltakatu 18 B
40520 Jyväskylä
p. 010 2811 854
asuntotoimisto(at)jnp.fi

asumisneuvonta(at)jnp.fi

www.jnp.fi

 

Ykköskodit Toivo ja Tyyne

Ykköskoti Toivo, tehostettua kuntouttavaa asumispalvelua, myös nuorille aikuisille varattuja paikkoja.

Ykköskoti Tyyne, vaativaa tehostetttua asumispalvelua, oma psykiatri käytettävissä.  

Hoiva Mehiläinen
Ykköskoti Toivo
Ykköskoti Tyyne
Kaakonsiipi 1 B , 40340 Jyväskylä
050 3595045 | johanna.ojala(at)mehilainen.fi
www.mehilainen.fi

Asiasanat: