Hyppää pääsisältöön

Nuoren elämässä tapahtuu paljon muutoksia. Moni asia tulee vastaan ensimmäistä kertaa ja oman paikan löytyminen tuntuu kaikista joskus vaikealta. Aina nuoren oireilu ei ole merkki siitä, että nuorella on jokin psyykkinen sairaus, vaan oireilu voi liittyä myös kasvamiseen, elämänmuutoksiin, stressiin tai kriiseihin. Nuori tarvitsee tietoa ja tukea ongelmiin, muihin elämän myllerryksiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa maksutonta neuvontaa, ohjausta ja tukea eri elämäntilanteissa oleville, alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille

Nuorten Jyväskylästä kokoaa tietoa nuorten elämää koskevista aiheista, kuten esimerkiksi asumisesta, opiskelusta, ihmissuhteista, hyvinvoinnista ja vapaa-ajan tekemisestä.

Ohjaamosta alle 30-vuotiaat saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muun muassa työ-, koulutus- ja urapolkujen suunnittelussa. Nuorta tuetaan myös hyvinvoinnin ja arjen asioissa. Ohjaamossa lähtökohtana on nuoren yksilöllinen tarve.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-29-vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Etsivän työn ohjaaja auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa sekä ohjaa tarvittavien palveluiden piiriin.

Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa valmennus-, ohjaus- ja opetuspalveluja 15-29-vuotiaille jyväskyläläisille. Toiminnallisissa pajoissa harjoitellaan työelämätaitoja, pysähdytään oman elämän ja hyvinvoinnin taitojen äärelle sekä suunnitellaan omaa tulevaisuutta.

Sekasin-chat

Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä mikä sinua mietityttää.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Toivomme, että öiseen aikaan sinäkin nukut. Yön aikana tyhjennämme jonon siihen jääneistä asiakkaista. Yön yli jonotus ei valitettavasti ole mahdollista. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa.

Verve Jyväskylä

Löydät Verven 11 paikkakunnalta eri puolilta Suomea, Verve Jyväskylä. Työpaikoilla valmennamme yksilöitä ja esimiehiä sekä autamme koko liiketoimintaa uudistumaan. Parannamme myös ihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia arjessa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen ja terapian keinoin.

Selviytyjät- vertaisryhmät kiusaamista kokeneille nuorille sekä heidän vanhemmilleen

MLL Järvi-Suomen piiri
Selviytyjät- vertaisryhmät kiusaamista kokeneille 12-20-vuotiaille nuorille. Ryhmä kokoontuu 8-10 kertaa iltaisin, noin 1,5h kerrallaan. Ryhmät käynnistyvät aina syksyllä ja keväällä. Selviytyjät-ryhmässä käsitellään omaa kiusaamiskokemusta sekä kiusaamisesta aiheutuvia seurauksia. Kiusatun nuoren vanhemmille on myös rinnalla oma ryhmä, jossa avoimesti jaetaan kokemuksia oman lapsen kiusaamiskokemuksesta sekä siihen liittyvistä tunteista ja ajatuksista.

Lisätietoja
https://jarvi-suomenpiiri.mll.fi/vanhemmille/selviydytaan-kiusaamisesta/

mari.tuppurainen[at]mll.fi

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP Oy:n asumisneuvonta

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry tarjoaa asumisneuvonnan avulla JNP Oy:n asunnoissa asuville nuorille ja aikuisille kevyttä tukea asumiseen. Asumisneuvonnan avulla ehkäistään tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten asunnottomuutta, sekä annetaan tukea itsenäisen asumisen onnistumiseen.

Tärkeimpinä kohderyhminä ovat erityistä tukea tarvitsevat 18-33 vuotiaat nuoret, asunnottomat tai asunnottomuusuhan alla olevat nuoret, sekä nuoret, jotka tarvitsevat apua taloudenhallinnassa ja asumistaidoissa.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry
Asuntotoimisto
Siltakatu 18 B
40520 Jyväskylä
p. 010 2811 854
asuntotoimisto(at)jnp.fi

asumisneuvonta(at)jnp.fi

www.jnp.fi

 

Asiasanat: