Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pallo jalan alla

Tälle sivulle on koottuna lapsille, nuorille ja lapsiperheille soveltuvia liikuntapalveluja Jyväskylässä.

Ulkoilu ja virkistys

Jyväskylän kaupungin alueella on runsaasti erilaisia ulkoilumahdollisuuksia omaehtoiseen liikkumiseen.

Sisäliikuntapaikat

Jyväskylässä on runsaasti liikuntahalleja - ja saleja, joissa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Lainattavat liikuntavälineet ja kausikortit

Keski-kirjastosta voi lainata muun muassa frisbeegolfkiekkoja, kahvakuulan tai luistimet. Välinelainaus toimii, kuten minkä tahansa aineiston lainaaminen. Tarjolla olevia välineitä voi selata kirjoittamalla aineistohakuun "liikuntavälineet". Verkkokirjastoon pääset tästä.

Joulukuusta 2019 alkaen Jyväskylän pääkirjastosta on voinut lainata kausikortteja yhteistyöseurojen otteluihin. Korttien saatavuustiedot voi tarkistaa Verkkokirjastosta hakusanalla ”kausikortti”. Lue lisää lainattavista kausikorteista

Nuorten Jyväskylä

Nuorten Jyväskylä -sivustolta löytyy, mitä asioita Jyväskylässä voi tehdä ja harrastaa maksutta. 

Lomalokki

Lomalokki kokoaa erilaista lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa koulujen lomien ajalle. Lomalokkiin on kerätty kaupungin omien toimintojen lisäksi aktiviteetteja laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta sekä muilta kohderyhmälle toimintaa järjestäviltä tahoilta.

Liikuntapeuhula

Liikuntapeuhulat järjestetään Hipposhallissa ja Monitoimitalon telinesalissa. Siellä pääsee kokeilemaan eri liikuntamuotoja ja temmeltää vapaasti omalla aikataululla. Toiminta on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille.

Koulujen kerhotoiminta

Jyväskylän kaupungin perusopetus järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa eri sisältöisiä kerhoja kouluissa. Joukossa on runsaasti myös liikunnallista toimintaa. Koulujen kerhot on tarkoitettu koulun oppilaille ja tiedot löytyvät oman koulun pedanetin etusivulta

Urheiluseurat

Jyväskylässä toimii lukuisia urheiluseuroja, joissa myös lapset ja nuoret voivat harrastaa eri liikuntalajeja. Lisätietoja seuratoiminnasta saa kysymällä suoraan urheiluseuroista tai Keski-Suomen Liikunta ry:stä.

Kipinä-kortti

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluetuus, jota tarjotaan Kipinä-edussa mukana olevien sosiaali-, työllisyys- sekä terveyspalveluiden asiakkaille. Etuuden saajille mahdollistetaan osallistuminen tiettyihin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla. Kipinän avulla pyritään mahdollistamaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä kaikille taloudellisesta tilanteesta riippumatta! 

Sporttikummi

Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä. Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessä Sporttikummin kanssa. Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka tapaa lasta säännöllisesti ja tukee liikuntaharrastuksissa. Lue lisää Sporttikummitoiminnasta!