Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pysäköityjä autoja kadun varressa

Jyväskyläläinen sotaveteraani saa halutessaan pysäköintiluvan, joka oikeuttaa kolmen tunnin maksuttomaan pysäköintiin. Lupa on voimassa seuraavilla maksullisilla pysäköintialueilla

  • kaupungin maksullisilla pysäköintipaikoilla ja -alueilla
  • eräiden kiinteistöjen maksullisilla pysäköintialueilla:
    - Vapaudenkatu 40–42:n pysäköintialue
    - Matkakeskus

Lupa ei ole voimassa pysäköintitaloissa ja muilla puomilaittein varustetuilla maksullisilla pysäköintialueilla.

Pysäköintilupia saa Palvelupiste Hannikaisesta

Veteraaniluvan saamiseen vaaditaan henkilökohtainen käynti Palvelupiste Hannikaisessa. Lupa on voimassa kalenterivuoden, joten se pitää uusia vuosittain. Seuraavan vuoden lupia on saatavilla joulukuun alusta alkaen. Lupa voidaan myöntää käytettäväksi veteraanin tai yhden nimetyn saattajan omistamassa ajoneuvossa. Luvalla voi pysäköidä veteraani tai ennalta nimetty saattaja veteraanin ollessa matkustajana. Kuljetettavalta veteraanilta ei luvansaamiseksi edellytetä voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Luvanhakureissulle tulee ottaa mukaan:

  • veteraanitunnus*
  • ajokortti tai muu virallinen henkilöllisyystodistus
  • pysäköintikiekko

Veteraanipysäköintilupaan merkataan luvansaajan tai nimetyn saattajan auton rekisterinumero. Tarramuotoinen lupa kiinnitetään pysäköintikiekkoon, joka pitää pysäköitäessä asettaa näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle.

*Veteraanitunnuksena toimii sotilaspassin merkintä, erillinen rintamapalvelutunnus tai kuvallinen, R-tai MR-tunnuksellinen Kela-kortti. Sotainvalidi voi esittää myös Sotainvalidien veljesliiton jäsenkortin tai valtioneuvoston päätöksen sotavammasta.

Maksutta myös palveluliikenteessä sekä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linja-autoissa

Pysäköintiedun lisäksi veteraaneilla on mahdollisuus matkustaa ilmaiseksi Linkki-VIP-palveluliikenteessä sekä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linja-autoissa. Maksuttomaan matkustamiseen oikeuttavan Waltti-kortin saa, kun asioi Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7, Forum) ja esittää etuun oikeuttavat todistukset.

Lisätiedot: Palvelupiste Hannikainen, p. 014 266 5025

Asiasanat: