Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kotihoito tukee ikäihmisen omassa kodissa asumista

Jyväskylän kaupungin katualueilla on käytössä kotihoidon pysäköintitunnus. Pysäköintitunnus voidaan myöntää enintään viideksi vuodeksi kerrallaan asiakkaan kotona tehtävää kotihoitoa varten. Katso lakiin perustuvat perusteet kotihoidon pysäköntitunnuksen saamiseksi Finlexin sivuilta.

Pysäköintitunnuksen hakeminen

Pysäköintitunnusta haetaan ja sen myöntämisestä tehdään päätös.

Kaupungin työtekijöiden pysäköintitunnukset järjestetään työyksiköistä ryhmähakuna. Ohjeet on toimitettu yksiköihin.

Kaupungin palvelusetelituottajat ovat yhteydessä kaupungin palvelua ostavaan yksikköön, pysäköintitunnusten hakeminen tapahtuu sitä kautta.

Vammaispalvelulain mukaisten henkilökohtaisten avustajien pysäköintitunnusten hakumenettely ei ole vielä valmis. Teknisistä syistä hakemusjärjestelmän käyttöönotto on viivästynyt, järjestelmän toimittaja Fujitsu Oy pyrkii samaan järjestelmän käyttöön mahdollisimman pian, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa. Tiedotamme verkkosivuillamme haun avautumisesta. Pahoittelemme käyttöönoton viivästymisestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Pysäköintitunnus myönnetään määräajaksi ja se päättyy määräajan jälkeen. Jos edellytykset pysäköintitunnuksen käyttämiselle päättyvät ennen määräaikaa (esim. työsuhde päättyy), pysäköintitunnus perutaan. Jos auto vaihtuu, niin pysäköintitunnus poistetaan ja tulevalle autolle myönnetään uusi pysäköintitunnus.

Kotihoidon pysäköintitunnukseen liittyviä käytäntöjä kehitetään edelleen ja ohjeita täydennetään.