Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

To 25.4. klo 18 Paviljonki

Atte Kilpeläinen, liidaus
Sonja Herranen, sopraano

Hans Werner Henze / Hans Abrahamsen: Two Last Moments
Frans Liszt / John Adams: The Black Gondola 
Richard Wagner / Felix Mottl: Wesendonck-laulut
Dmitri Šostakovitš / Rudolf Baršai: Kamarisinfonia op. 83a


Kun Richard Wagner uppoutui totaalisesti koko musiikinhistorian suunnan kääntäneen ”Tristan ja Isolde”-oopperansa sävellystyöhön, jopa hänen yksityiselämänsä mukautui oopperan maailmaan: perheenisä Wagner alkoi etsiytyä toistuvasti erään mesenaattinsa puolison Mathilde Wesendonckin seuraan. Vaikka kielletty romanssi ei lopulta elinpiirien suhteen enempään johtanutkaan, sen taiteellinen hedelmä on edelleen kypsä: amatöörirunoilija Wesendonckin tekstit ja Wagnerin musiikillinen mielikuvitus ruokkivat toisiaan estottomasti. Näin syntynyt viiden laulun sarja hehkuu edelleen vastaansanomatonta mielikuvituksen ja intohimon huumaa – jopa ilman oopperanäyttämön magiaa.

Kilpailuissa meritoitunut sopraano Sonja Herranen sekä Meta4-kvartetin altisti Atte Kilpeläinen virittävät laulujen taikapiirin vastaansanomattomalla hurmalla, eivätkä seuralaiset jää sen vaisummiksi: Henzen ja Lisztin synkät visiot kolkuttelevat viimeisten rajojen portteja, kun taas Šostakovitšin oikukkaat juutalaisteemojen uustulkinnat kulkevat toisin ajateltuja polkuja. Mikä elämässä onkaan lopulta oikeaa ja mikä väärää?

Konsertin solisti on vaihtunut; Helena Juntusen vierailu Jyväskylässä siirtyy myöhempään ajankohtaan harjoitus- ja tuotantoaikatauluongelmien takia.

Konsertti päättyy noin klo 19.50.
 

Alasivu
Kuva
Mustaan iltapukuun pukeutunut nainen katsoo kameraan.

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 € 

Jyväskylä Sinfonian lippukauppa
Lippu.fi
Versonraitin lippumyymälä 
Tuntia ennen ovelta, jos lippuja on jäljellä.

Konsertti kuuluu Tutti-kausilippuun sekä Kvartetti-sarjalippuun.

VÄLIAIKATARJOILU

Paviljongin konserttien väliaikatarjoilut tilaat kätevästi ennakkoon Food&Events-sovelluksella tai selaimella klikkaamalla tästä.

Ennakkotilauksella tarjolla on laajempi valikoima ja tarjoilut katetaan omaan pöytään ilman jonottamista.