Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian kamarikvartetti
Pääsisältö

Ke 20.9. klo 18 Kuokkalan kirkko

Nahoko Kinoshita, klassinen oboe
Tero Tavaila, fortepiano
Ari Mansala, kontrabasso
Maria Mangeloja, alttoviulu

W.A. Mozart: Allegro pianolle g-molli K312
W. A. Mozart: Sonaatti oboelle ja pianolle K379/373a
Michael Haydn: Divertimento C-duuri oboelle, alttoviululle ja kontrabassolle MH179
Jacques Wiederkehr: Duo oboelle ja pianolle nro 2

 

Oboe on tunnetusti klassinen soitin, mutta että klassinen oboe? Oboe on tunnetusti syvän henkevä ja eniten ihmisäänen kuuloinen soitin, mutta että vielä lisää luonnollisuutta? Ja mikä ihme on fortepiano, jonkinlainen pianon esiasteko? Kyllä, kyllä ja kyllä.

Jyväskylä Sinfonian oma oboisti Nahoko Kinoshita ja pianotaituri Tero Tavaila vaihtavat normaalit modernit instrumenttinsa wieniläisklassisen ajan versioihin, jotka ovat monen mielestä päivitysversioitaan sielukkaampia niin orgaanisten materiaaliensa kuin poikkeavan virityksensä ansiosta. Klassismin kruunaamaton kuningas Mozart on näiden kemujen itseoikeutettu kunniavieras ja sonaatillinen henkevyyttä on taattu, mutta myös Michael ’Josephin veli’ Haydn iloittelee pistämättömän riemukkaasti ja Ranskan-vahvistus Jacques Wiederkehr lisää kierroksia kohti virtuositeettia.

Lisätään mukaan vielä Kinoshitan kollegat Maria Mangeloja ja Ari Mansala, ja odotettavissa on täysin uniikki ja unohtumaton alkusyksyn ilta, jossa ihmeelliset sävelet loistavat uusilla taajuuksilla ja hämyisäkin valo soi – kuin aikojen takaa. 
 

Alasivu
Kuva
Jyväskylä Sinfonian kamarikvartetti

LIPUT

20 € │ 18 € │ 12 €
Lippu.fi │tilausmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Ei kuulu kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman tilausmaksua Versonraitin lippumyymälästä (kauppakeskus Tawast), p. 014 569 0110