Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tenori Tuomas Katajala
Pääsisältö

To 2.11. klo 19 Taulumäen kirkko

Benjamin Lévy, kapellimestari
Ana Quintans, sopraano
Anthea Pichanick, mezzosopraano
Tuomas Katajala, tenori
Virgile Ancely, basso
Musica-kuoro, valm. Marjukka Manner

W. A. Mozart: Requiem
 

Kukapa sitä ei tietäisi, kukapa ei muistaisi: kesällä 1791 saapui salaperäinen mustiin pukeutunut vieras Wolfgang Amadeus Mozartin pakeille ja tilasi requiemin eli kuolinmessun. Kyseessä oli oikeasti muuan kreivi, joka halusi matalalla profiililla kunnioittaa kuolleen vaimonsa muistoa, mutta levottomalle Mozartille vieras oli itse kuolema ja messu oli häntä itseään varten. Ja niin Mozart todella kuoli puoli vuotta tilauksen jälkeen, messun ollessa yhä kesken ja jääden hänen oppilaansa Franz Xaver Süssmayrin täydennettäväksi.

Niin ikoninen kuin tarina onkin, se kietoo sisäänsä teoksen, jonka ylimaallinen hohde edelleen rohkaisee pelkääviä, korjaa särkyneitä ja antaa voimaa väsyneille. Mozartin Requiem on yksi musiikillisen tietoisuutemme kulmakiviä, ohittamaton monumentti sekä liian nuorena kuolleelle säveltäjäihmeelle että kaikille heille, joita muistamme.

Viime vuonna Jyväskylässä debytoinut Benjamin Lévy, kansainvälinen huippusolistikvartetti sekä valovoimainen Musica-kuoro tekevät Requiemista syksyn tapauksen, joka kuivaa kyyneleet ja virvoittaa sielun sopukat.


Konsertti järjestetään yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Konsertti päättyy noin klo 20.
 

Alasivu
Sopraano Ana Quintans
ana_quintans_pysty

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 €
Lippu.fi │tilausmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Käsiohjelma kuuluu hintaan.

Kuuluu kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman tilausmaksua Versonraitin lippumyymälästä (kauppakeskus Tawast), p. 014 569 0110