Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kontrabasisti Joonas Korjus. Kuva Tuomas Tenkanen. Kuva Tuomas Tenkanen
Pääsisältö

Ke 13.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalo 

Kaapo Ijas, kapellimestari
Joonas Korjus, kontrabasso

Akira Nishimura: East-Asian Fantasy for orchestra
Giovanni Bottesini: Kontrabassokonsertto nro 2
Joseph Haydn: Sinfonia nro 44 ”Suru”

 

Huom. konsertin kapellimestari on vaihtunut. Konsertin johtaa heinäkuussa Jyväskylä Sinfonian edessä debytoinut Kaapo Ijas. Ohjelmistosta jää pois Ville Matvejeffin Rendezvous-trilogia.

Kontrabasso on orkesterin varma peruskallio ja tukipilari, jonka ylle kaikki muu rakentuu – vanhan viisauden mukaan säveltäjien tulisi aina viimeiseksi tarkistaa sävellystensä bassolinja. Mutta kovin harvoin kontrabasso on päässyt takausjoukoista itse loistamaan estradeille ja briljeeraamaan virtuoosikuvioilla, koska sulavuutta ja lämpimyyttä ei mukamas olisi riittävästi.

Onneksi italialainen kontrabassotaituri Giovanni Bottesini oli jyrkästi eri mieltä ja aurasi tien kontrabasson soolomahdollisuuksien edestä. Nyt Jyväskylä Sinfonian tuore basisti Joonas Korjus pääsee näyttämään Bottesinin konsertossa kantapään kautta, kuinka kontrabasso rouhii syvillä taajuuksilla vastustamattoman muhevasti ja mehevästi eikä jätä tunneskaalan katveisimpiakaan kohtia huomiotta.

Konsertin ohjelmiston täydentävät Akira Nishimuran huikaiseva panoraama ja Joseph Haydnin traaginen tilitys Suru-sinfoniansa kera.


Taiteilijatapaaminen järjestetään ennen konsertin alkua teatteritalon yleisölämpiössä klo 18.15. Vieraana Joonas Korjus.

Konsertti päättyy noin klo 20.45.

Alasivu
Kuva
Kontrabasisti Joonas Korjus. Kuva Tuomas Tenkanen

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 €
Lippu.fi │tilausmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.

Kuuluu kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman tilausmaksua Versonraitin lippumyymälästä (kauppakeskus Tawast), p. 014 569 0110