Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kapellimestari Jiri Rozen. Kuva Ilona Sochorova
Pääsisältö

Ke 11.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalo 

Jiří Rožeň, kapellimestari
Olli Mustonen, piano

Cecilia Damström: Nixus
Edvard Grieg: Pianokonsertto
Johannes Brahms: Sinfonia nro 2

 

Griegin Pianokonsertto! Kaikkien suosikki ja ikivihreä ikihitti! Ja vielä Olli Mustonen solistina – mikä voisi mennä pieleen?

Kerrotaan, että vain 25-vuotias norjalaismestari rohkeni esitellä konserttonsa legendaariselle Franz Lisztille, ja tämä soitti konserton täydellisesti prima vistana ollen aivan haltioissaan. Vaikka teos jäi Griegin ainoaksi lajissaan, sen nuoruudeninto, hurma ja inspiraatio leimuavat ainutlaatuisen korkealla tasolla, ja kun soppaa maustetaan vielä norjalaisen kansanmusiikin svengillä ja sävyillä, makunystyrät huutavat silkkaa hallelujaa. Eikä Olli Mustoselta voi odottaa kuin maksimaalisinta paloa ja vimmaisinta säkenöintiä, joten konsertti sisältää vakavan lentoonlähtövaroituksen!

Johannes Brahmsin pastoraalisen ratkiriemukas toinen sinfonia yltää vähintään samoihin mittoihin hurman ja inspiraation suhteen, kun taas Cecilia Damströmin uutuusteos manaa kuuluville ihmismielen ailahtelevia myrskyjä tarjoten voimaannuttavaa vertaistukea. Illan kohottaa kohti korkeimpia sfäärejä nouseva kapellimestarikomeetta Jiří Rožeň.
 

Taiteilijatapaaminen järjestetään ennen konsertin alkua teatteritalon yleisölämpiössä klo 18.15. Vieraana eläköitynyt konserttimestari Harri Forstén.

Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Alasivu
Kuva
Pianisti Olli Mustonen. Kuva Heikki Tuuli

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 €
Lippu.fi │tilausmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.

Kuuluu kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman tilausmaksua Versonraitin lippumyymälästä (kauppakeskus Tawast), p. 014 569 0110