Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ruskeaan takkiin ja rusettiin sommistautunut harmaahiuksinen mies poseeraa kuvioidun seinän edessä. Kuva Benjamin Ealovega
Pääsisältö

ke 2.11. klo 19 Taulumäen kirkko 

Michael Collins, kapellimestari
Jyväskylä Sinfonian puhallinsoittajat

Arvo Pärt: Fratres (sov. Beat Brinner)
W. A. Mozart: Gran Partita

Miloš Formanin kuuluisassa ”Amadeus”-elokuvassa Mozartin katkerana vihollisena esitetty Antonio Salieri muistelee ensikohtaamistaan Mozartin musiikin parissa ja sitä, kuinka tajusi tämän nerouden. Hän kuvailee, kuinka yksinkertaisista, melkein naurettavista aiheista muodostuukin yhtäkkiä kauneinta musiikkia, mitä on koskaan kuullut – kuin kuulisi Jumalan äänen.
Salierin kuulema teos oli ”Gran Partita”, massiivisen suuri puhallinserenadi. Se käy niitä yksinkertaisia aiheitaan läpi sinfonisen laveasti, mutta rauhoittavan kiireettömästi osoittaen, kuinka kokonaisuus on aina enemmän kuin osiensa summa. Tässä tapauksessa lopputulos hohkaa lämpöä kuin takkatuli, jonka ääreen on turvallista asettua ja pohtia syntejä syviä puhdistavan terapeuttisesti.

Pyhäinpäivän hiljentymiseen pohjustaa myös Arvo Pärtin moderni klassikko ”Fratres”, jonka hartaan vähittäiset metamorfoosit kutsuvat muistamaan heitä, jotka eivät ole enää täällä. Muistojen kirjon virittää alun perin klarinetistina tunnetuksi tullut Michael Collins, joka muuntaa puhaltimien rikkaat sävyt mannaksi ja hunajaksi korville.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Konsertin kesto on reilun tunnin verran.

Kuva
Tummaan pukuun ja rusettiin sommistautunut mies pitää sylissään klarinettia. Kuva Benjamin Ealovega

Osta liput

Lippu.fi 29,50 / 27,50 / 12,50 € + toimitusmaksut alk. 1,50 €/tilaus
Jyväskylän teatteritalon lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €
Sisältyy kausilippuun.