Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jousikvartetti Meta4. Kuva Tero Ahonen
Kuva
Jousikvartetti Meta4. Kuva Tero Ahonen

 

Ke 9.9. klo 18 ja 20 Jyväskylän teatteritalo

Meta4
-jousikvartetti, solisti ja musiikinjohto

Fanny Mendelssohn: Jousikvartetto Es-duuri
W. A. Mozart: Sinfonia nro 38, Prahalainen


Solisti saattoi romantiikan aikaan asti ”liidata” orkesteria samalla soittaessaan. Mutta tarvitseeko sinfoniaorkesteri varsinaisiin orkesteriteoksiinkaan kapellimestaria tai edes ketään tiettyä, nimettyä johtajaa? Kaikki toimii ja ohjautuu itsestään kuten kevyen musiikin bändeillä – voiko orkesteri saavuttaa niin tiiviin keskinäisen kommunikaatiotason?

Tämän hetken ehkä paras suomalainen jousikvartetti, lukemattomia kilpailuvoittoja ja tunnustuksia kahminut Meta4 on sitä mieltä, että kyllä voi. Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen ja Tomas Djupsjöbacka liittyvät kaikki Jyväskylä Sinfonian jousisektioihin tilapäisiksi äänenjohtajiksi ja hitsaavat soittajajoukot yhdeksi itsenäiseksi superinstrumentiksi. Koekappaleena toimii Mozartin Prahalainen sinfonia klassiselta ajalta jolloin liidaus oli muutenkin vielä kunniassaan – joskaan ei edes tässä mittakaavassa.

Lämmikkeeksi Meta4 todistaa myös puhtaasti keskinäistä osaamistaan Fanny Mendelssohnin jousikvarteton parissa. Tiedossa on yllättävä ja intensiivinen show!


Konsertin kesto on noin tunti.

Liput:

Lippu.fi: 31,50 / 29,50 / 13,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 29 / 27 / 12 €


Tutustuthan konserttien turvallisuusohjeisiin etukäteen!