Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita. Kuva Tuukka Järventausta

Ke 2.10. klo 12 Jyväskylän teatteritalo
Ville Matvejeff, kapellimestari
Tuomas Ylinen, sello

E. T. A. Hoffmann: Sinfonia
Robert Schumann: Sellokonsertto

LIPUT
Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 9,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  

Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 7 €

Lokakuun alun konsertissa tuomme esiin harvemmin esitetyn säveltäjän, joka kuitenkin ansaitsee paikkansa estradilla: hän on saksalainen E. T. A. Hoffmann, joka tunnetaan myös kirjailijana. Konsertin solistiksi saapuu sellotaitelija Tuomas Ylinen, jonka ura on vienyt hänet soittamaan solistina lähes kaikkien suomalaisorkestereiden edessä, minkä lisäksi hän toimii Helsingin kaupunginorkesterin soolosellistinä. Ylinen soittaa Robert Schumannin melankolisen kauniin ja hieman arvoituksellisen sellokonserton. Rikkaiden melodioiden ja intohimoisten hetkien konsertto kuuluu yleisön sekä sellistien suosikkeihin ympäri maailmaa.

Konsertin alkuun kuulemme E. T. A. Hoffmannin sinfonian vuodelta 1806. Hoffmann oli aikansa moniosaaja: hänen saksalainen fantasiakirjallisuutensa menestyi hyvin, ja teokset innoittivat lukuisia säveltäjiä aina Tšaikovskista Schumanniin muuttamaan hänen kertomuksiaan musiikilliseen muotoon. Hoffmann oli myös itse säveltäjä, joskin teokset ovat jääneet hänen kirjallisen uransa varjoon.

Lyhyet juonnetut päiväkonsertit sisältävät osan iltakonserttien ohjelmasta. Päiväkonsertit ovat kestoltaan noin tunnin, eikä niissä ole väliaikaa – tule kokemaan musiikkielämys vaikka lounastunnillasi! Teatterin lämpiössä voit myös nauttia lounasta tai päiväkahveja ennen tai jälkeen konsertin.

Konsertin kesto on noin 1 h.