Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jousikvartetti Meta4. Kuva Tero Ahonen
Kuva
Jousikvartetti Meta4. Kuva Tero Ahonen

 

Konsertti peruttu koronavirustilanteen vuoksi!

Ke 18.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Meta4-jousikvartetti
, musiikinjohto

György Ligeti: Concert Românesc
Ludwig van Beethoven: Jousikvartetto op. 18, nro 1
W. A. Mozart: Sinfonia nro 38, Prahalainen
 

Tarvitseeko sinfoniaorkesteri kapellimestaria tai edes ketään tiettyä, nimettyä johtajaa? Kaikki toimii ja ohjautuu itsestään kuten kevyen musiikin bändeillä – voiko orkesteri saavuttaa niin tiiviin keskinäisen kommunikaatiotason?

Tämän hetken ehkä paras suomalainen jousikvartetti, lukemattomia kilpailuvoittoja ja tunnustuksia kahminut Meta4 on sitä mieltä, että kyllä voi. Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen ja Tomas Djupsjöbacka liittyvät kaikki Jyväskylä Sinfonian jousisektioihin tilapäisiksi äänenjohtajiksi ja hitsaavat soittajajoukot yhdeksi itsenäiseksi superinstrumentiksi. Koekappaleiksi kelpaavat sekä Mozartin Prahalainen sinfonia klassiselta ajalta, jolloin liidaus oli vielä kunniassaan, että György Ligetin hulvaton, kansanmusiikkivaikutteinen Romanialainen konsertto.

Välissä Meta4 todistaa myös puhtaasti keskinäistä osaamistaan Beethovenin kvarteton parissa. Tiedossa on yllättävä ja intensiivinen ilta!

Pikku Alkusoitto klo 18.30 teatteritalon yleisölämpiössä: viulistit Iida Sievänen, Elisa Ritvanen, Valpu Timonen ja Iivo Juhola.

Konsertti päättyy noin klo 20.45.
 

PERUTTU koronavirustilanteen vuoksi.