Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Pe 5.4. klo 18 Paviljonki

Lorenzo Passerini, kapellimestari
Lilja Haatainen, viulu

Pjotr Tšaikovski: Serenadi jousille, osa Valssi
Pjotr Tšaikovski: Souvenir d’un lieu cher
Igor Stravinsky: Danses concertantes
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1


Kun vain kymmenkesäinen Lilja Haatainen esiintyi pari vuotta sitten Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa, ammattilaisilta olivat katketa kielet ja arvostelijat näkivät Paganinin ja Heimo Haiton hymyilevien kasvojen ilmestyvän seinille. Käsittämättömät luonnonlahjakkuudet ovat harvassa, mutta kun sellainen tulee vastaan, sen vain tunnistaa – Haataisen otteiden ja esiintymisen suvereenius, tekninen varmuus ja lavakarisma pyyhkivät pöytää monella konkarilla. Mutta tietenkin uralla pitää edetä riittävän maltillisin askelin rohmuamatta liian paljon liian varhain, ja siksipä nytkin kuullaan eräänlainen minikonsertto: Tšaikovskin ”Muisto rakkaasta paikasta” on valloittavan koskettava lomamatkan installaatio, joka Haataisen käsissä kohoaa kuitenkin nuoruuden häikäisevään kirkkauteen.

Täyden tuen Haataiselle antaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina syksyllä 2024 aloittava italialaismaestro Lorenzo Passerini, joka täydentää illan loiston paitsi Tšaikovskin, myös Stravinskyn ja Beethovenin hilpeän vekkulimaisilla aivoituksilla. Kevättä rinnassa, totisesti – tämän konsertin myötä aivan kaikilla!
 

Alasivu
Kuva
Viulisti Lilja Haatainen

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 € 

Jyväskylä Sinfonian lippukauppa
Lippu.fi
Versonraitin lippumyymälä
Tuntia ennen ovelta, jos lippuja on jäljellä.

Konsertti kuuluu Tutti-kausilippuun.

VÄLIAIKATARJOILU

Paviljongin konserttien väliaikatarjoilut tilaat kätevästi ennakkoon Food&Events-sovelluksella tai selaimella klikkaamalla tästä.

Ennakkotilauksella tarjolla on laajempi valikoima ja tarjoilut katetaan omaan pöytään ilman jonottamista.