Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailun julistekuva, jossa käytetty pianon koskettimien kuvia graafiseen kuvittamiseen. Kuva Jyväskylä Sinfonia
Pääsisältö

ke-to 8.-9.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Jan Söderblom, kapellimestari
Jyväskylä Sinfonia & kilpailun finalistit

Jyväskylä Sinfonian kanssa soitettavaan kansainvälisen sarjan orkesterifinaaliin huipentuva Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailu on osa 1970-luvulta lähtien Jyväskylässä järjestettyjen musiikkikilpailujen jatkumoa. Ilmari Hannikainen veljineen muodosti Suomen ensimmäisen ammattimaisen kamariyhtyeen, Trio Hannikaisen. Se oli inspiraationa, kun Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kutsuma kilpailutoimikunta professori Erik T. Tawaststjernan johdolla uudisti Ilmari Hannikaisen nimissä käytävää kilpailua.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, ja se käydään esikarsinnasta finaaleihin saakka yhtyeinä. Yhtyemuotoina sarjassa ovat klassinen viulun, sellon ja pianon muodostama pianotrio, viulu-pianoduo ja pianoduo sekä nelikätisesti että kahdella pianolla.

Konserttien lopullisen ohjelmiston ratkaisevat finaaliin edenneiden yhtyeiden konserttovalinnat säveltäjäniminä Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Nepomuk Hummel, Carl Czerny, Alfredo Casella, Bohuslav Martinu tai Francis Poulenc.

Tapahtumat alkavat 28.2. kansallisella nuorten sarjalla Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa, jossa myös kansainvälisen sarjan yhtyeiden alkuerät kuullaan 2.–5.3.

Sarjan juryyn ovat lupautuneet Juhani Lagerspetz (pj. Suomi), Andreas Brantelid (Ruotsi-Tanska), Johan Fröst (Ruotsi), Kaija Saarikettu (Suomi) ja Irina Zahharenkova (Viro-Suomi).

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön merkittävimmät kumppanit kilpailujärjestelyissä ovat Suomalainen musiikkikampus oppilaitoksineen, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä Sinfonia.

Lisätietoja Keski-Suomen musiikinedistämissäätiön verkkosivuilta.

Kuva
Sinitaustaisessa kuvassa teksti Jyväskylän musiikkikilpailut, Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailu. Kuva Jyväskylä Sinfonia

LIPUT
www.lippu.fi | toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

17,50 € / 9,50 € (opisk./alle 16v./työtön)
Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.
Molemmat finaali-illat sisältyvät kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman Lippu.fi:n palvelupalkkiota ja toimitusmaksua Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä Vapaudenkatu 36, p. 014 569 0110.