Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lyhythiuksinen mies ruskeassa paidassa poseeraa alttoviulun ja jousen kanssa. Kuva Antti Hannuniemi
Pääsisältö

Ke 19.4. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Atte Kilpeläinen, alttoviulu & liidaus

Anna Clyne: Restless Oceans
Joseph Haydn: Sinfonia nro 45 ’Jäähyväissinfonia’
Johannes Brahms: Serenadi nro 2

Unkarilainen Esterházyn prinssi Nikolaus vietti lokoisaa lomaansa kesäpalatsissaan odotettua pitempään, ja hänen hovimuusikkonsa tuskastuivat: kotiin pitäisi heidänkin päästä! Hovikapellin johtajaa pyydettiin vetoamaan prinssiin, ja mitä hän – eli Joseph Haydn – teki? Kirjoitti uuden sinfonian, jonka lopussa muusikot yksi kerrallaan sammuttavat telineissään olevat kynttilänsä ja poistuvat paikalta, kunnes jäljellä on enää kaksi viulua, jotka päättävät teoksen. Viesti meni perille, ja seuraavana päivänä prinssi hoveineen ja orkestereineen palasi kaupunkiin.
Hyvä tarina, joka on sitä paitsi täyttä totta. Yhä edelleen muusikkojen kato lavalta pysäyttää.

Paitsi että tässä konsertissa ne viulut, ne eivät tosiaankaan palaa enää edes väliajan jälkeen! Johannes Brahms kokeili toisessa serenadissaan pelkistä puhaltimista ja matalista jousista koostuvaa orkesteria saaden aikaan täysin uniikin ja lumoavan sointimaailman. Meta4-kvartetin altisti Atte Kilpeläinen alustaa kokoonpanoseikkailut tämän hetken kuumimpiin säveltäjänimiin kuuluvan Anna Clynen raivoisalla arvotutkielmalla.

Kuva
Lyhythiuksinen mies ruskeassa paidassa poseeraa alttoviulun ja jousen kanssa. Kuva Antti Hannuniemi

LIPUT
www.lippu.fi | + toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

33,50 | 30,50 | 14,50 €
Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.
Sisältyy kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman Lippu.fi:n palvelupalkkiota ja toimitusmaksua Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä Vapaudenkatu 36, p. 014 569 0110.