Hyppää pääsisältöön
Kuva
Silmälasipäinen mies nojaa koivunrunkoon ja katsoo kameraan. Kuva Jyväskylä Sinfonia
Pääsisältö

La 18.3. klo 15 Jyväskylän kaupungintalo 

Kai Nieminen, kitara
Johanna Kärkkäinen, huilu
Olli Hirvanen, kitara 
Jyväskylä Sinfonian kamarimuusikot

Kai Nieminen on yksi jyväskyläläisen musiikkisfäärin elävistä legendoista. Kitaristina taipaleensa aloittaneen Niemisen ura ja musiikki ovat kasvaneet samaa tahtia: ilmaisukanava on löytynyt yhä useammin intiimin herkän kitaran ohella mitä erilaisimpien soittimien kimmeltävistä sonooreista, maantieteellinen sijainti Pohjolan revontulien ja kirkkaiden valöörien ohella Välimeren leppeiden tuulien ja autereiden lomasta. Mausteeksi ripaukset uusromanttisia ja impressionistisia juuria sekä inspiraatio vaikkapa maalaustaiteesta, ja syntyy eräänlaista globaalia panteismia – aika ja etäisyys menettävät merkityksensä ja jokin iäinen häivähtää. Ei ihme, että Niemisen hehkuva väripaletti on lumonnut yhä uusia kuulijoita ja muusikoita.

Niemisen 70-vuotispäivää kelpaa siis juhlistaa. Jyväskylä Sinfonian muusikoiden vieraiksi saapuvat huilisti Johanna Kärkkäinen ja kitaristi Olli Hirvanen esittämään Niemisen duosonaatin, jonka he ovat myös levyttäneet.

LIPUT

www.lippu.fi 19,50 | 17,50 | 11,50 € toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Lippuvaraukset sekä liput ilman Lippu.fi:n palvelupalkkiota ja toimitusmaksua Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä Vapaudenkatu 36, p. 014 569 0110.