Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kimallemekkoon pukeutunut vaaleahiuksinen nainen pitää sylissään viulua ja hymyilee sen takaa. Kuva Elina Simonen
Pääsisältö

Ke 15.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Nathanaël Iselin, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu
Tanja Nisonen, käyrätorvi

Ethel Smyth: Kaksoiskonsertto viululle ja käyrätorvelle
Felix Mendelssohn: Hebridit-alkusoitto 
Joseph Haydn: Sinfonia nro 102
Georg Friedrich Händel: Concerto grosso op. 6 nro 4 – Larghetto affettuoso & Allegro
John Bull: In Nomine a 5

Mikä yhdistää Ethel Smythiä, Felix Mendelssohnia, Joseph Haydnia ja Georg Friedrich Händeliä? He kaikki loivat jotain uutta! Smyth paitsi taisteli naisten aseman puolesta niin säveltäjinä kuin yleisesti, hän myös loi tiettävästi maailman ainoan viulu-käyrätorvi-tuplakonserton. Mendelssohn vaikuttui skotlantilaisesta Fingalin luolasta niin, että loi yhden musiikinhistorian ensimmäisistä suorista luonnonkuvauksista. Haydn loi nykyaikaisen sinfoniamuodon, ja hänen pitkäksi jalostetusta sarjastaan nro 102 on monen mielestä paras. Ja Händel loi konserttoihinsa kiehtovan monikulttuurisuuden yhdistämällä aikansa useista eri maista tulleet vaikutteet.

Kun nämä luomukset asetetaan takaperoiseen järjestykseen, muodostuu huikaiseva perspektiivi: mikä on minäkin aikana radikaalia, mikä tuttua ja turvallista? Joskus on kuorittava kuin sipulia kerros kerrokselta, jotta kova ydin ja totuus selviäisivät. Kapellimestaridiplominsa suorittava Nathanaël Iselin sekä viulun ja cornon rautaiset ykkösnyrkit Elina Vähälä ja Tanja Nisonen zoomaavat linssit taaksepäin – aikamatka voi alkaa! 
 

Kuva
Korallin väriseen paitaan ja isoihin kultaisiin korvakoruihin sonnustautunut tummahiuksinen nainen katsoo vienosti hymyillen kameraan. Kuva Tero Ahonen

LIPUT
www.lippu.fi | toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

33,50 | 30,50 | 14,50 €
Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.
Sisältyy kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman Lippu.fi:n palvelupalkkiota ja toimitusmaksua Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä Vapaudenkatu 36, p. 014 569 0110.