Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tummatukkainen nainen katsoo hymyillen ohi kamerasta kädet puuskassa pidellen toisessa kädessään tahtipuikkoa. Kuva Capucine de Chocqueuse
Pääsisältö

Ke 1.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Chloé Dufresne, kapellimestari
Tuomas Ylinen, sello

Daniel Auber: La Neige –alkusoitto
Pehr Henrik Nordgren: Sellokonsertto nro 5
Georges Bizet: Sinfonia C-duuri

Ahvenanmaalta Japanin kautta Kaustiselle päätynyt Pehr Henrik Nordgren karttoi niin elämässään kuin musiikissaan kaikkia valmiita ratkaisuja ja leirejä. Hänen musiikissaan aggressiivinen modernismi saattaa äkkiä muuttua inkeriläiseksi itkuvirreksi ja synkkä paatos kaustislaiseksi polskaksi – tavoitteena vain rehellisyys ja totuudenmukaisuus, ihmiselämän koko kirjon luotaaminen. Nordgrenin musiikki onkin koettu poikkeuksellisen puhuttelevana ja puhdistavana, ja nyt myös Jyväskylä Sinfonia on levyttänyt hänen viimeiseksi jääneen sellokonserttonsa Tuomas Ylisen tulkintana. Levynjulkistuskonsertti siis!

Avoimuus elämän kirjolle sijoittuu ranskalaiseen musiikkiperintöön: koomisen oopperan suurmestari Daniel Auberin talvisessa tarinassa setvitään rakkaussotkuja kuin riemukkaassa lumisodassa konsanaan, ja siitä yhdestä eli Carmen-oopperasta tutun Georges Bizet’n 17-vuotiaana kirjoittama sinfonia suorastaan pursuaa nuoruuden innostavaa energiaa. Chloé Dufresne valaisee pimeän talvi-illan punomalla kaikki nämä ilot vitaaliseksi elämän kuvakudokseksi.

Kuva
Sellisti Tuomas Ylinen

LIPUT
www.lippu.fi | toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

33,50 | 30,50 | 14,50 €
Aulapalvelumaksu sisältyy hintaan.
Sisältyy kausilippuun.

Lippuvaraukset sekä liput ilman Lippu.fi:n palvelupalkkiota ja toimitusmaksua Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä Vapaudenkatu 36, p. 014 569 0110.