Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mies poseeraa tummaa seinää vasten ja katsoo ylös valoa kohti kaksi tahtipuikkoa rintataskussaan. Kuva Kaapo K
Kuva
Mies poseeraa tummaa seinää vasten ja katsoo ylös valoa kohti kaksi tahtipuikkoa rintataskussaan. Kuva Kaapo K

Kuudettatoista kertaa järjestettävä Juhani Heinonen -viulukilpailu huipentuu 16-24 -vuotiaiden sarjan orkesterifinaaliin Jyväskylän teatteritalolla keskiviikkona. Jyväskylä Sinfonia toimii kilpailun orkesterina ja kapellimestarina toimii edellisen viulukilpailun tuomaristoonkin kuulunut Jan Söderblom.

Kilpailun finalistit:
Liina Ristolainen
Pirta Pöllänen
Sanni Kangas
Manne Korhonen
Aino Yamaguchi

Vuoden 2022 tuomaristoon kuuluvat Réka Szilvay (pj.), Anna-Kreetta Gribajcevic, Pekka Kauppinen, Pekko Pulakka ja Laura Vikman. Kilpailun alkuerät käynnistyvät perjantaina 4.3. Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa, jonne myös 10-12- ja 13-15 -vuotiaiden sarjojen tapahtumat sijoittuvat.

Vuodesta 1977 lähtien Jyväskylässä järjestetyn kilpailun taloudellinen perusta rakentuu Are Oy:n pääjohtajan, vuorineuvos Juhani Heinosen lahjoituksiin, joka itsekin oli taitava viulunsoiton harrastaja. Hän ohjasi 50- ja 60-vuotispäiviensä huomioinnit kilpailujen tukemiseen, mikä mahdollisti nuorille soittajille suunnatun valtakunnallisen viulukilpailun syntymän ja toiminnan jatkon.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön merkittävimmät kumppanit kilpailujärjestelyissä ovat Musiikkikampuksen oppilaitokset, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä Sinfonia.

Ajankohtaiset kilpailutiedot löydät sivulta Juhani Heinonen viulukilpailu (kesmes.fi).

Konsertin kesto on n. 2 h sisältäen väliajan.

Katso täältä orkesterin konserttikohtainen kokoonpano.

Lippu.fi 31,50 / 29,50 / 13,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 29 / 27 / 12 €
Aulapalvelumaksu sisältyy lipun hintaan.
Sisältyy kausilippuun.