Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sarvipäinen nainen, jonka kasvot ovat vielä veden alla, on nousemassa vedestä. Kuva Lucas van Woerkum
Kuva
Sarvipäinen nainen, jonka kasvot ovat vielä veden alla, on nousemassa vedestä. Kuva Lucas van Woerkum

Symphonic Cinema - Daphnis et Chloé

Ensimmäistä kertaa Suomessa.
Kun elävä musiikki ja liikkuva kuva lyöttäytyvät yhteen.
Kaksi orkesteria.
Valtava sointihurma.

Elokuvallinen yhteiskonsertti Kuopion kaupunginorkesterin kanssa

Ke 4.5. klo 19 Kuopion Musiikkikeskus
Pe 6.5. klo 19 Paviljonki

Ville Matvejeff, kapellimestari 
Lucas van Woerkum, elokuvan live-ohjaus

Sergei Rahmaninov: Kuoleman saari
Maurice Ravel: Daphnis et Chloé

 

Symphonic Cinema on visuaalinen konserttikokemus, jollaista ei ole aiemmin nähty Suomessa. Esityksessä musiikki muuttuu ainutlaatuisella tavalla näkyväksi tarinallisen elokuvan kautta. Perinteisestä elokuvakonsertista poiketen elokuvan lähtökohtana on itse musiikki: visuaalinen solisti, hollantilainen elokuvaohjaaja Lucas van Woerkum, luo elokuvan livenä esityksen edetessä.

Daphnis ja Chloé – yksi koko länsimaisen taidemusiikin lumoavimmista teoksista. Maurice Ravelia ei suotta kiehtonut antiikin Kreikkaan sijoittuva tarina toisiinsa rakastuvista paimenten kasvattilapsista, jotka myrskyisten vaiheiden jälkeen saavat onnellisesti toisensa. Lopputulos on kaikissa heräävän kevään sävyissä hehkuva, kiihkeän hypnoottinen ja huumaavan koukuttava baletti, jossa impressionistinen väripaletti ei voisi olla milliäkään rikkaampi: huilut livertävät lintuina, harput helisevät puroina ja muhkeat jouset sädehtivät rakastavaisten ikuista onnea. Eikä tämä musiikillinen laajakangas ole jäänyt myöskään elokuvantekijöiltä huomaamatta, kuten saamme nähdä…

Valtava sointihurma vaatii ympärilleen tilaksi Paviljongin sekä lyöttäytymisen yhteen maanmainion Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Ja valohan tuntuu todelliselta vain varjoa vasten, joten pohjustuksena kuullaan Sergei Rahmaninovin yhtä lumoava, vain hieman tummempi kuvaus myyttisestä ja mystisestä kuoleman saaresta. Jos tämä Ville Matvejeffin ylikapellimestarikauden loppuhuipennus ei tuo kevättä rintaan ja sykettä suoniin, ei sitten mikään!

Symphonic Cinema on mukana Taidetestaajat -hankkeessa sekä Jyväskylässä että Kuopiossa. Konsertti kuullaan myös Kuopion Musiikkikeskuksessa keskiviikkona 4.5. klo 19.

Konsertin kesto on n. 2 h, sisältäen väliajan. Suositellaan yli 12-vuotiaille.

Liput:

Lippu.fi: 39,50 / 37,50 / 22,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €.
Osta liput Paviljongin konserttiin täältä.
Teatterin lippumyymälä: 37 / 35 / 20 €
Sisältyy Jyväskylä Sinfonian kausilippuun (kevät 2022).

Osta liput Kuopion konserttiin täältä. Lisätietoja Kuopion konsertista täältä.