Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tummahiuksinen silmälasipäinen nuori mies nojaa seinään ja pitää kainalossaan tahtipuikkoa. Kuva Jari Kivelä
HUOM!
Koronarajoitukset saattavat vaikuttaa konsertteihin ja niiden ohjelmistoihin. Tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillemme sekä somekanavissamme.

Amadeuksen parhaat
Ke 23.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Tarmo Peltokoski, kapellimestari-solisti
W. A. Mozart: Così fan tutte –alkusoitto
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 20
W. A. Mozart: Sinfonia nro 41 ’Jupiter’

Mozartin musiikki elähdyttää kuulijoita kansakuntiin ja aikakausiin, iloon ja suruun katsomatta. Sen on todettu vaikuttavan positiivisesti lasten kehittymiseen ja jopa joistain sairauksista paranemiseen. Se on vanginnut lumoihinsa jopa historian suurmiehiä Einsteinista Staliniin. Taivaasta laskeutuneeksi enkeliksikin luonnehdittu Mozart todella oli kuin lihallistunut musiikki itse: hän aivan pulppusi teoksia yhtä luontevasti kuin hengitti. Niinpä hänen musiikissaan kuuluu laidasta laitaan koko elämän kirjo: hersyvä komedia ja romantiikka ”Così fan tutte”-oopperassa, pakahtuva traagisuus ja dramatiikka d-molli-pianokonsertossa kuin myös uljas optimismi ja elinvoima ”Jupiter”-sinfoniassa.

Nyt näihin Mozartin ikivihreisiin sävelityksiin tarttuu nuori huippulahjakkuus Tarmo Peltokoski, joka on jo tullut tunnetuksi poikkeuksellisen vahvoista ja ilmeikkäistä tulkinnoistaan niin pianistina kuin kapellimestarina. Mitä voikaan seurata, kun ajattomuus kohtaa ajan, uudet ideat ja ainutkertaisen nyt-hetken? Peltokoski näyttää, kuinka nopeus kääntyy valtiksi ja keveys voimaksi.