Hyppää pääsisältöön

Lisätietoja:

Neuvonta 
p. 014 266 0107 
info.kansalaisopisto[at]jyvaskyla.fi

Perustietoa opiskelijalle 

Jyväskylän kansalaisopiston opetus on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin lapsille kuin ikäihmisille. Erityisesti lapsille ja nuorille järjestämme kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen perusopetusta. Lisäksi kansalaisopisto järjestää tilauskoulutusta.

Jyväskylän kansalaisopisto kuuluu Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kunnat ostavat kansalaisopistopalvelut Jyväskylän kaupungilta palvelusopimuksilla.

Työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi 2021 alkaa maanantaina 6.9.  
Kevätlukukausi 2022 alkaa perjantaina 7.1. 

29.11.–2.12. Jouluinen tapahtumaviikko, viikko 48  

Tule tunnelmoimaan talvea ja virittäytymään jouluun! Joulujuhlan sijaan syksyn kurssien satoa nähdään tällä kertaa esityksissä, kun Jyväskylän kansalaisopiston oppilaat vauvasta vaariin ilahduttavat pääkirjaston ja kansalaisopiston kävijöitä pitkin viikkoa. 

Juhlapyhien aattoina opetusta on klo 16.00 saakka. 

Loma-aikoina ei ole opetusta:  

18.–24.10. syysloma, viikko 42 
23.12.2021–6.1.2022 joululoma 
28.2.–6.3. talviloma, viikko 9 
15.–18.4. pääsiäisloma 
26.5. helatorstai 

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa noudatetaan omia työ- ja loma-aikoja

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Opisto ei vakuuta opiskelijoita. Jos opiskelija haluaa kurssitodistuksen, se pyydetään opiston neuvonnasta. Todistusmaksu kuluvan lukuvuoden kursseilta on 15 € ja aiempien vuosien kursseilta 25 €. Todistus ja lasku postitetaan kotiin.

Korvaavia kursseja 

Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, aikuisopiston ja muiden ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä lukiolaiset voivat suorittaa kansalaisopistossa kursseja, jotka voivat sopimuksesta korvata opintoviikkoja tai opintopisteitä heidän omissa oppilaitoksissaan. Opiskelijan on aina sovittava korvaavuudesta oman oppilaitoksensa kanssa.  

Kurssiarviointi ja palaute 

Jyväskylän kansalaisopisto kerää jatkuvasti palautetta toiminnastaan, opetuksesta ja opetusjärjestelyistä. Mikäli sinulla on kurssi-idea, jota ei löydy opiston kurssitarjonnasta, kerro ideasi meille. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta toiminnastamme.