Sinfonia on the Move

Jyväskylä Sinfonia jalkautuu keväisin viikon ajaksi ilahduttamaan ihmisiä eri puolilla kaupunkia. Sinfonia on the Move -viikon aikana orkesterin jäsenet musisoivat vaihtelevin pienryhmäkokoonpanoin mitä erilaisimmissa paikoissa. Ideana on jalkautua monenlaisiin tiloihin lähelle kaupunkilaisten arkea sekä esiintyä paikoissa, joissa orkesteria ei tavallisesti näe. Tempausviikon avulla halutaan myös tavoittaa ihmisiä, joita Jyväskylä Sinfonia ei tavanomaisesti kohtaa.

Viikko sisältää yhteensä yli 30 esiintymistä muun muassa sairaalaosastoilla, palvelukodeissa, kirjastossa, kouluissa, yliopistolla, kauppakeskuksissa sekä Matkakeskuksella. Kaikki Sinfonia on the Move -tilaisuudet ovat pääsymaksuttomia; osa on ei-julkisia. Valtaosa esiintymisistä kestää noin 20 minuuttia.

Jos et pääse paikalle, kannattaa seurata orkesterin somekanavia ahkerasti - monista esityksistä striimataan livelähetystä Jyväskylä Sinfonian Facebookissa!

Sinfonia on the Move -viikko järjestettiin kolmatta kertaa keväällä 2019 ja se huipentui esiintymisiin Yläkaupungin yö -tapahtumassa. Sinfonia on the Move tavoitti ennätysyleisön 2 600 kuulijallaan - edelliseen vuoteen kasvua oli jopa 66%.