Karanteeniajan musiikkikasvatusvinkit

Klikkaa itsesi Jyväskylä Sinfonian karanteeniklubi -Youtube-soittolistalle, josta löytyy keväällä 2020 kuvattuja muusikoiden lyhyitä musiikkitervehdyksiä sekä Jyväskylä Sinfonia – luonasi -etäkamarikonserttisarjan konsertteja!

sinf_koronavinkki_orkesterikylassa2.jpg

 

Musiikin etäopetukseen on loppukevään ajaksi tarjolla uusia ideoita Jyväskylä Sinfonian kokoamilla karanteeniajan musiikkikasvatusvinkeillä. Alla olevassa listassa on laaja paketti linkkivinkkejä monenlaiseen tekemiseen musiikin maailmassa. Linkkien kautta pääsee muun muassa kuuntelemaan monentyyppisiä konsertteja, tutustumaan kapellimestarin ammattiin haastattelujen kautta, opiskelemaan eri soittimia sekä testaamaan omaa sävelkorvaa. 

  • Sinfoniaorkestereiden työhön ja eri soitinryhmiin voi tutustua laajan YLE:n Orkesterikoneen kautta.
  • Musiikkia pähkinänkuoressa on Helsingin kaupunginorkesterin kokoama paketti, jossa tutustutaan mm. eri aikakausiin ja musiikin elementteihin - mukana on paljon musiikkiesimerkkejä!
  • Radion sinfoniaorkesterin Vinkkejä musiikin etäoppimiseen -artikkeli sisältää paljon mielenkiintoisia videolinkkejä Yle Areenan konsertteihin ja muihin taltiointeihin.
  • Taiteilija koronakeväänä 2020 sisältää Ylen tekemiä videoin höystettyjä haastatteluja mm. kapellimestareille, laulajille ja säveltäjille siitä, miten koronakaranteeniaika on vaikuttanut taiteilijoiden elämään.

Lyhyempiä ja pidempiä musiikkiesityksiä

  • Keikalle verkkoon on Keski-kirjastojen artikkeli, joka kokoaa yhteen tiedon, mistä kaikkialta voi seurata ja kuunnella elävää musiikkia verkon välityksellä.
  • Vierailulle Suomen kansallisoopperaan ja -balettiin? Stage24 kokoaa yhteen esitystaltioinnit.
  • Classical Trancelations in Concert: konsertti Helsinki Areenalta yhdistää elektronisen musiikin klassikot ja klassisen musiikin ennennäkemättömällä tavalla. Solisteina ovat mm. Saara Aalto, Reino Nordin, Kasmir, Paleface.
  • Koronakonsertit.fi on sivusto, jonne taiteilijat voivat ilmoittaa omilla kotisivuillaan, Facebookissa tai Instagramissa julkaistavista konserteista. Osa konserteista on maksullisia. 

Jyväskylä Sinfonia

Kapellimestari

Soittimet ja soitinesittelyt

Muuta hauskaa musiikkipuuhaa