Markku Palmu, sello

Sellisti Markku Palmu

 

Olen syntynyt Uudessakaupungissa.

Sellotunnit aloitin kahdeksanvuotiaana parhaan kaverini esimerkistä. Meillä oli kotona alttoviulu, johon kaverini isä nikkaroi sellonpiikin. Se oli tosi hauskannäköinen ja soitin sillä muutaman kuukauden, kunnes äiti toi sellon kotiin Helsingin-reissultaan. Vajaan vuoden jälkeen sellonsoitto jäi kiinnostuksenpuutteesta.

Löysin sellon uudelleen 18-vuotiaana. Pääsin yllätyksekseni Turun konservatorioon, mutta myöhäinen soiton aloittaminen näkyi haasteina opinnoissa, keskeyttäminenkin oli lähellä.

Jyväskylä Sinfoniasta sain paikan vuonna 1988. Aluksi opetin myös soitto-oppilaita. Orkesterityössä mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet Patrick Gallois’n ylikapellimestarikaudella tehty Ranskan- ja Espanjan-kiertue, jolloin ajoimme kolme viikkoa bussilla ympäriinsä. 

Vanhempi musiikki on makuuni. Schönbergin, Bergin ja Webernin musiikki sytyttää edelleen.

Veneilyharrastajana kaduin monta vuotta Jyväskylään muuttamista, mutta nykyisin pidän etuoikeutenani työskentelyä Jyväskylä Sinfoniassa. Olen intohimoinen maantiepyöräilijä, lenkkien pituus ulottuu joskus 150 kilometriin asti. Muutoin vapaa-aikani kuluu omakotitalomiljöön puuhissa.